Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yunanistan'da 38 kişinin can verdiği tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı istifa etti

Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 38 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı. Kazanın ardından Ulaştırma Bakanı Karamanlis istifa etti.

Yunanistan

Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 38 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı. Kazanın ardından ülkede üç günlük ulusal yas ilan edilirken Ulaştırma Bakanı Karamanlis istifa etti.

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Ekathimerini gazetesinin aktardığına göre, yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı kazada 38 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı. 57 kişinin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini'ye götürüldü.

Yunanistan hükümeti kaza nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan ederken, Yunanistan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Konstantinos Karamanlis kazanın ardından istifa ettiğini duyurdu. Karamanlis, "Böylesine haksız yere ölen insanların anısına küçük bir saygı nişanesi olarak bunu yapmanın görevim olduğunu hissettim" dedi. Karamanlis, "Korkunç bir şey olduğunda olmamış gibi davranamayız" ifadelerini kullandı.

Atina'dan Selanik'e gitmekte olan IC 62 tipi trende yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu. Kaza alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

'KAZA SIRASINDA KONTROL SİSTEMİ İŞLEMİYORDU'

Kazanın ardından OSE Sürücüleri Sendikası Başkanı Kostas Yenidounias, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve ana muhalefet Syriza'nın lideri Aleksis Çipras da açıklama yaptı.

OSE Sürücüleri Sendikası Başkanı Yenidounias, tren kazası sonrasında devlet kanalı ERT'ye yaptığı ilk açıklamada, tren ağındaki eksikliklere dikkat çekerek "Tren ağında hiçbir şey (otomatik) çalışmıyor, her şey manuel" dedi. Yenidounias, 'tren kazası esnasında Yunanistan'ın ulusal tren ağında kontrol sisteminin işlemediğini, göstergelerin devre dışı olduğunu ve ışıklı sinyallerin de çalışmadığını' aktardı.

Yenidounias, 'tren ağındaki sorunlarla eksikliklerin uzun zamandan beri bilindiğini ancak buna rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını' da ifade etti.

ULUSAL TREN AĞI KRİZ YILLARDINDA ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) kaza ile ilgili ilk değerlendirmesinde özelleştirme faktörü ile tren ağındaki eksikliklere dikkat çekerken ana muhalefet partisi Syriza'nın lideri Aleksis Çipras da sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı yayımladı.

Yunanistan'da ulusal tren ağı TrainOSE, ekonomik kriz yıllarında özelleştirilmiş, İtalya'nın Ferrovie Dello Stato Italiane şirketi tarafından satın alınmış ve faaliyetlerini "Hellenic Train" ismi altında sürdürmeye başlamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER