Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YUNANİSTAN´DA DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE ANKETİ

Yunan basını, Türkiye hakkında hazırlanan bir anketin sonucunu paylaştı. Ankete göre, Yunan halkının yüzde 44´ü Türkiye´yle savaş ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

YUNANİSTAN´DA DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE ANKETİ

Yunanistan´da yapılan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Public Issue isimli kuruluş tarafından hazırlanan ve Yunanistan-Türkiye hattındaki ilişkiyi mercek altına alan ankette Yunan halkının yaşanan gelişmelere nasıl tepki verdiği ortaya çıktı.

´İLİŞKİLER KÖTÜYE GİDİYOR´

Sözcü´nün haberine göre, araştırma kuruluşunun yaptığı ankette, Yunan halkının büyük bir çoğunluğu Yunanistan´ın toprak bütünlüğünün en büyük sorun olduğu ifade edilirken, ankete katılanların yüzde 16´sı Türkiye´yi ´en büyük sorun´ olarak gördü.

Ankette, Türkiye-Yunanistan ilişkisinin önceki yıla oranla kötüye gittiğini söyleyenlerin oranı yüzde 81 iken, ankete katılanların yüzde 2´si ikili ilişkilerin geliştiğini söyledi. Aynı soruya, "Bir şey değişmedi" diyenlerin oranı ise yüzde 16.

AB´DE İSTEMEYENLER YÜZDE 67

Atina´nın Türkiye-Yunanistan ilişkisine müdahale etme şeklini beğenenlerin oranı yüzde 37´de kalırken, beğenmeyenlerin oranı yüzde 54 oranındaydı.

Aynı ankette Yunanların yüzde 67´si Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne girmemesi gerektiğini söylerken, araştırmada Türkiye ile Yunanistan arasında savaş yaşanma ihtimali de gündeme geldi. Anketteki soruları yanıtlayan Yunanların yüzde 52´si iki ülkenin savaşa girmeyeceğini savunurken, yüzde 44´ü gelecek yıllarda savaş olasılığının yüksek olduğunu söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER