Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Yunanistan´da darbeciler hoş karşılanmaz"

Yunanistan Başbakanı Çipras, Yunanistan´a kaçan darbeci askerlerle ilgili, "Yunanistan´da darbeciler hoş karşılanmaz. Bu kapsamda, Türkiye ile güvenlik ve yargı alanlarındaki işbirliğimize devam ediyoruz." dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksi Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 7-8 Aralık´ta düzenleyeceği Yunanistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerde bazı sorunların ve zor anların yaşandığını kaydeden Çipras, "Halklarımızın doğal afetler, Yunanistan´daki ekonomik kriz, terör saldırıları ve Türkiye´deki hain darbe girişimi gibi zamanlarda gösterdikleri karşılıklı desteğin rehberliğinde hareket etmeliyiz. On yıllar sonra bir ilk olan Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecek ziyaretin ileriye dönük cesur adımlar atmamız için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

"Yunanistan´da darbeciler hoş karşılanmaz"

Çipras, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan´a kaçan darbecilerin iadesine ilişkin, yargı kararlarına saygı duyulacağını belirterek, "Bu noktanın ötesinde, benim duruşum her zaman net olmuştur: Yunanistan´da darbeciler hoş karşılanmaz. Bu kapsamda, (Türkiye ile) güvenlik ve yargı alanlarındaki işbirliğimize devam ediyoruz." dedi.

Türk ve Yunan halklarının sığınmacı krizinde dayanışma örneği gösterdiğine işaret eden Çipras, "Avrupa´da aşırı-sağ odakların yükselmesi çok rahatsız edici. Irkçılık ve İslamofobiyi kullanan bu odaklara en iyi cevap sığınmacı krizinde Yunan halkı tarafından verildi. Türk halkı gibi Yunan halkı da günlük hayatlarında karşılaştıkları zorluklara rağmen gösterdikleri dayanışma ve misafirperverliklerini ortaya koydu." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER