Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yunanistan Türkiye´ye yaptırım uygulanmasını istiyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye´nin Kıbrıs Adası açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin, Avrupa Birliği´nden (AB) yaptırım talebinde bulunacaklarını söyledi.

Yunanistan Türkiye´ye yaptırım uygulanmasını istiyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye´nin Kıbrıs Adası açıklarındaki doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin, Avrupa Birliği´nden (AB) yaptırım talebinde bulunacaklarını söyledi.

Başbakanlık binasında olağanüstü gerçekleştirilen Dışişleri ve Savunma Konseyi Toplantısı´na Çipras, ülkenin Dışişleri ve Savunma bakanlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı da katıldı.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan Çipras, Türkiye´nin Doğu Akdeniz´deki faaliyetlerini ele aldıklarını kaydetti.

Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Çipras, "AB Zirvesi öncesinde hazırlanmak üzere fikir birliğine vardık. Böylece, Kıbrıs´ın Münhasır Ekonomik Bölgesi´nde eğer bir sondaj çalışmasının gerçekleştiği teyit edilirse, Türkiye´ye karşı yaptırım uygulanması dahil doğru kararların alınması sağlansın" ifadelerini kullandı.

Çipras, Yunanistan ve Güney Kıbrıs´ın, AB´nin desteğiyle güçlü bir konumda olduğunu savunarak, "Yunanistan veya Rum kesiminin egemenlik haklarının çiğnenmesi halinde bunun sonuçlarının olacağı" tehdidinde bulundu.

Çavuşoğlu: Devam edeceğiz

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FATİH1 gemimiz hemen Kıbrıs´ın batısında sondaja başladı" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ruhsat sahalarımız üzerindeki meşru haklarımızdan taviz vermeden bölgedeki kapsamlı ve uzun soluklu arama ve sondaj faaliyetlerimiz planlandığı çerçevede devam edecektir. Yavuz sondaj gemisi de hazırlık çalışmaları tamamlanınca bölgedeki operasyonlarına başlayacaktır" açıklamasını yapmıştı.

Güney Kıbrıs, ada çevresinde tek taraflı olarak ilan ettiği 13 parseli uluslararası şirketlere ihale ederek lisanslandırıyor.

Güney Kıbrıs´ın Türk tarafının hak talep ettiği bölgelerde uluslararası şirketlere arama faaliyetlerinde bulundurması, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs´ın tepkisine yol açıyor.

Güney Kıbrıs yönetiminin Fatih sondaj gemisi personeline tutuklama kararı almasına da Türkiye sert şekilde tepki göstermişti.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER