Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yunan gazetesinden, Fransız dergisine ayar: Hepimiz Türküz!

Depremin ilk gününden bu yana Yunan arama kurtarma ekipleri sahada aktif olarak çalışmalara destek olurken bir destek mesajı da karikatürle geldi.

Yunan gazetesinden, Fransız dergisine ayar: Hepimiz Türküz!

Türkiye’nin 10 ilini yıkan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremle ilgili dün Fransız Charlie Hebdo dergisi tepki çeken bir paylaşım yaptı. Derginin yayınladığı karikatürde yıkık binalar çizilmiş ve üzerine 'Tank yollamaya bile gerek yok' yazılmıştı.

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Türkiye'nin 10 ilini yıkan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem ile ilgili yayınlanan karikatürde Türk halkının yanında olduklarını vurgulayarak 'Hepimiz Türküz' ifadesine yer verdi.

Yunan gazetesinin karikatürü tahrikleri ve provokasyonları ile tanınan Fransız Charlie Hebdo’nun geçtiğimiz gün paylaştığı alçak karikatüre cevap niteliğindeydi.

 

YUNAN EKİPLER DEPREM BÖLGESİNDE

Öte yandan, Yunanistan, depremin gerçekleştiği ilk gün bölgeye 21 kişilik arama kurtarma ekibi, beş doktor, iki arama kurtarma köpeği ve tıbbi malzemeler gönderdi. Ayrıca Başbakan Kiryakos Miçotakis Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tıbbi malzeme, çadır ve battaniye yollayabileceklerini söyledi. 

Ayrıca Yunanistan Başbakanlık hesabından Türkçe mesaj da yayınlandı. Söz konusu Twitter paylaşımında şu ifadeler kullaıldı:

“İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER