Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YSK´nın kararlarına karşı ?Soylu´ yetkisizdir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun, TRT´de katıldığı programda ?YSK´yı MSK´yı tanımam? ifadesine tepkiler çığ gibi büyüdü.

YSK´nın kararlarına karşı ?Soylu´ yetkisizdir

Havuz medyası ve AKP´li yöneticiler diğer partilere asılsız bir şekilde terör ithamında bulanmaya devam ediyor. Saadet Partisi, İyi Parti ve CHP listelerinde ?PKK´lı? olduğuna ilişkin gerçeği yansıtmayan bir yöntemle seçim kampanyası yürüten AKP´de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun TRT´de katıldığı programda ?YSK´yı MSK´yı tanımam. Gerekeni yaparım? açıklaması tepki topladı. Soylu´nun Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) ilişkin sarf ettiği sözleri değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, ?Seçim Kanunu´nda seçimin düzen içinde yapılmasını belirleyen tek merci YSK´dır. YSK´nın kararları kesindir. YSK´nın kararının üzerinde ne Anayasa Mahkemesi ne Cumhurbaşkanı ve ne de İçişleri Bakanı´nın bir söz söyleme hakkı yoktur. Seçimle ilgili kanunlarda Süleyman Soylu yetkisizdir? dedi.

 

DEVLET ADAMLIĞINA YAKIŞMIYOR

Bitmez, ilgili kanunlarda anayasal ve yazılı şartlara uygun olan kişilerin adli mercilerden aldığı belgelerle aday gösterildiğini belirterek, ?YSK, aday olan vatandaşların adli sicil kayıtlarını arşiv kaynaklı istemiştir. Adalet Bakanlığı´na bağlı savcılar bunu vermiştir. İlçe seçim kurulu tarafından bunlar kontrol edilmiştir. Eğer suça dair bir durum varsa partilere şikâyet etme hakkı vardır. Bu itirazlar incelenmiştir ve bu listeler kesinleşmiştir. YSK bizim bütün adaylarımızı onaylamıştır. Bütün bu süreç sağlıklı bir şekilde seçim takvimine uygun yapılmışken, Soylu´nun çıkıp ben ?YSK´yı MSK´yı tanımam´ demesi devlet adamlığına yakışan bir değerlendirme değildir? diye konuştu.

O MAKAMA OTURMAYI HAK ETMİYOR

Belediye başkan adaylarının ve belediye meclis üyelerinin anayasal sürece göre belirlendiğini vurgulayan Bitmez, şöyle devam etti: ?Burada bir spekülasyon oluşturmak istiyorlar. Çünkü AK Parti´nin seçmen nezdindeki oy kaybını telafi etmek istiyorlar. Bizim partimiz başta olmak üzere kendisine rakip olarak gördüğü partileri toplum karşısında devlet düşmanı algısı oluşturmak istiyorlar. Bir insanın hiçbir suçunun olmadığını Adalet Bakanlığı onaylıyorsa Soylu´nun çıkıp öyle demesi İçişleri Bakanlığı´nın saygınlığını zedeler. O makama oturmayı hak etmediğini ortaya koyar. Kimsenin kendisini mahkeme yerine koymasına devletimiz izin vermez. Seçimden sonra o koltuğa oturup oturmayacağı da belli değildir. Bu şekilde bağırarak insanları korkutması ahlaki değildir.?

 

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ

Gazetelerde yayınlanan listelerin kişisel verileri koruma kanununa aykırı olduğunu söyleyen Bitmez, bununla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını kaydetti.  Bitmez, ?Kişisel bilgilerin televizyon kanallarında paylaşılması ahlaksızlıktır ve alçaklıktır. Biz buna benzerleri daha önce Refah Partisi döneminde ve Milli Selamet Partisi döneminde de gördük. Bu durum sadece figüranların değiştirdiğini ortaya koyuyor. Öte yandan AK Parti´nin Dilovası belediye başkanı eski HDP´lidir. Bugün listelerden yayınlanan kişiler AK Parti´den bize geçmektedir. Tamamen sahte ve gerçekliği uygun olmayan belgelerle toplumu yöneltiyorlar. 16 yıldır iktidarda olan bir partinin bu görevi yürütmesi çok üzücüdür. Geçmişte HADEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Metiner de AK Parti milletvekilliği yaptı? şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER