Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YSK´da sona doğru: Muhalefet seçimi boykot eder mi?

YSK´nın İstanbul seçimlerinin iptali başvurusunu görüşmesine günler kala Ankara´da kulisler hareketlendi. Yeniden seçim kararı alınması durumunda muhalefet boykot dahil her seçeneği masaya yatırmaya hazırlanıyor. Alınacak tutum belirlenirken kamuoyu yokla

YSK´da sona doğru: Muhalefet seçimi boykot eder mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart seçimlerinden 35 gün sonra, İstanbul itirazını karara bağlayacak. Sandık kurulu usulsüzlüğü iddiası üzerinden seçimin iptalini bekleyen AK Parti ve MHP tekrar seçimde kazanacağından emin. İptal olasılığını bugüne kadar konuşmayan muhalefet cephesi ise yenileme kararı çıkması durumunda boykot dahil tüm seçenekleri tartışacak görünüyor. Alınacak tutum belirlenirken kamuoyu yoklaması da yapılabileceği belirtiliyor.

AK Parti´nin YSK Temsilcisi Recep Özel´in verdiği bilgiye göre Kurul İstanbul seçimlerinin iptal edilip yenilenmesini içeren başvuruyu pazartesi günü görüşmeye başlayacak. Kurul´un nasıl bir yöntem ve takvim içinde dosyayı müzakere edeceği henüz belli değil ama Özel, toplantı başında dosya üzerinde çalışan üyenin bir sunum yapacağını daha sonra da kendisinin parti temsilcisi olarak ilçe seçim kurullarından gelen bilgiler üzerinde bir değerlendirme yapacağını söyledi. YSK´nın talebi doğrultusunda ilçe seçim kurulundan gelen bilgiler içinde, ?YSK üyelerini kandırmaya dönük cevaplar? olduğunu söyleyen Özel, ?Bunları tek tek tespit ettik. Bu tespitlerimizi söyleyeceğim? dedi.

TOPLANTI BAŞINDA SUNUMLAR YAPILACAK

Dosyayı hazırlayan YSK üyesi ve AK Parti´nin YSK temsilcisi Özel´in açıklamalarının ardından Kurul üyeleri müzakereye geçecek. Müzakere sırasında sandık sayım cetvelleriyle ilgili eksiklikler, kayıp oy pusulaları gibi iddiaların da sisteme girilerek incelemesinin yapılması bekleniyor. Diğer iddialarla ilgili görüşmelerin hangi yöntemle yapılacağına da Kurul o gün karar verecek.

1-2 GÜN İÇİNDE SONUÇLANIR

AK Parti´nin YSK temsilcisi Özel, görüşmelerin 1-2 gün içinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Özellikle 19 bin 743 sandık kurulu üyesinin kamu görevlisi olmadığı yönündeki iddialarının gelen cevaplarla teyit edildiğini belirten Özel, bunun tek başına iptal için yeterli olduğunu ileri sürdü. Özel, kamu görevlisi olmayanların organize şekilde bu süreçte yer aldığı iddiasına kanıtlardan biri olarak da kamu görevlisi olmayan yaklaşık 19 bin kişinin 2 bin 245´inin yakınlarının KHK ile ihraç edilmiş olmalarını gösterdi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER