Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YSK kararının gerekçesi.. Medyamızın durumu.. Ve biraz da gülelim istedim?

Fehmi KORU

YSK kararının gerekçesi.. Medyamızın durumu.. Ve biraz da gülelim istedim?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hacı yolu bekler gibi beklediğimiz gerekçeli kararını nihayet açıkladı. Yedi üyenin üzerinde birleştiği 200 sayfalık ?gerekçe´ ile karara katılmayan dört üyenin 50 sayfalık karşı oy yazıları bundan böyle hukuk fakültelerinde sınav sorusu olmayı hak eden birer metin değeri kazandı.

Gerekçeli kararın sayfa sayısının kabarıklığı, onu kaleme alanların kafalarının net olmadığını, yaptıkları işin doğruluğunu kendilerine ispat etmeye çabaladıklarını gösterir.

İki sözcükten oluşan tek bir cümle bile olabilirdi?gerekçeli karar´?Oylar çalındı? şeklinde iki sözcük.

Oylar çalınmadıysa seçim neden yenileniyor?

250 sayfa içerisinde her şey var, ama işte olması gereken o iki sözcük yok?

Oy çalınmadıysa, seçime itiraz ve seçimin yenilenmesini gerektiren gerekçe sandık kurullarının oluşumu ile bazı sandıklarda görevlilerin yaptıkları insani hatalardan ibaret ise, bunları belirtmek için neden bunca zaman beklendiğini anlamakta zorlanıyorum.

Bir de bunlardan hareketle nasıl olup da seçimin yenilenmesi kararı alınabildiğini?

Daha başka bir şey yazma ihtiyacı da bu konuda duymuyorum.

Geçmişte kendilerinden herkesten önce kendi vicdanlarını rahatlatacak hukuki kararlar beklenmiş başka kurumların aldığı ve hem o zaman hem de daha sonra kamu vicdanının kabullenemediği yanlış kararlar oldu, günümüzde de oluyor.

Unutulmayan yanlış kararlar.

Öyle kararların alınmasında rol oynamış üyelerin isimlerini sıradan insanlar unutsa bile, altında imzaları bulunan metinler arşivlerde durduğu için tarihin unutması mümkün değil.

Kararların sonradan sebep oldukları gelişmeler de unutulmamalarını sağlama alıyor.

Tayyip Erdoğan?ı siyasi yasaklı kılan karar, 367 veya parti kapatma kararları yüzünden ülkemiz siyaseti ne kadar olumsuz etkilendi; bunu ölçebilecek bir tartı yok. Ancak, ülkenin kalkınmasına o kararların vurduğu darbeler zihinlerimizde canlı.

Anayasa Mahkemesi?nin (AYM) 2007´de aldığı ?367´ kararı yüzünden, cumhurbaşkanını halka seçtirecek sistem değişikliğine gidilmek zorunda kalındı, bununla da şimdilerde o kararın alınması için AYM´ye başvuranların ?tek adam rejimi´ adını taktığı ?cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi´ yolu açılmış oldu.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz