Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YSK İstanbul seçimlerini iptal etti! Akıllara Saadet geldi

YSK İstanbul seçimlerini iptal ederken Saadet Partisi´nin özgül ağırlığının kilit bir role sahip olduğu tekrar hatırlandı.

YSK İstanbul seçimlerini iptal etti! Akıllara Saadet geldi

YSK´nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından ortaya çıkan bu durum 31 Mart yerel seçimlerinin kilit partisi Saadet Partisi´ni tekrar akıllara getirdi.

YSK sonuçlarına göre 31 Mart yerel seçimlerinde AKP ve MHP Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım 4 milyon 149 bin 656 oy alırken, CHP ve İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise 4 milyon 171 bin 118 oy almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ´adayları yok´ dediği Saadet Partisi´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar ise 103 bin 300 oy almıştı. 

Bu durum 31 Mart seçimlerinde AKP´nin ciddi bir oy kaybettiğini gösterirken Saadet Partisi´nin ise ciddi bir özgül ağırlığına sahip olduğunu ortaya çıkarmıştı.

 

HERKESE SAADET LAZIM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 31 Mart seçimleri öncesinde ´adayları yok´ dediği Saadet Parti´ne sert muhalefet yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Saadet Partisi´ne yönelik sert muhalefetinin altında İstanbul seçimlerini kaybedeceğine dair endişeler yattığı düşünülüyordu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın etkili muhalefetine rağmen AKP 31 Mart İstanbul yerel seçimlerini kaybederken Saadet Partisi´nin ise ciddi bir özgül ağırlığa sahip olduğu ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ´adayları yok´ dediği Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar 103 bin 300 oy ile bu özgül ağırlığı ispat etmişti.

Özellikle ´Cumhur İttifakı´ ve ´Millet İttifakı´nın İstanbul seçimlerinde almış oldukları oy oranlarının birbirine yakın olduğu düşünüldüğünde Saadet Partisi´nin kilit role sahip olduğu görüldü.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER