Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YPG’DEN ‘KİMYASAL’ OYUNU

Örgütün kimyasal silah kullanarak sivilleri katledip Türkiye'yi suçlamayı hedeflediği belirlendi.

YPG’DEN ‘KİMYASAL’ OYUNU

TSK, beraberindeki Suriye Milli Ordusu ile birlikte Fırat'ın doğusundaki yerleşim alanlarında, terör örgütü PKK/YPG'nin tehdidini sonlandırmak için 9 Ekim günü Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı.

Karadan ve havadan yapılan harekat kapsamında Suriye'nin Tel Abyad ve Resulayn kentleri ile kırsalında bulunan çok sayıda köy, teröristlerden arındırıldı.

ABD ile Türkiye arasında yapılan görüşmeler sonucu harekata 5 gün ara verildi.

Terör örgütününse Türkiye'nin bölgede kimyasal silah kullanacağı iddiası ile uluslararası kamuoyunu etkilemeye çalıştığı ortaya çıktı.

Tel Abyad ve Resulayn'dan çekilmeyi sürdüren terör örgütünün bir yandan kimyasal silah kullanımı konusundaki planını yeniden devreye soktuğu belirlendi.

İstihbarat birimleri YPG’nin elinde bulunan kimyasal silahların, Irak´tan 6 kamyona yüklenerek Semelka Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçiş yaptığını belirledi.

Suriye´de teröristlerin işgali altında bulunan Kamışlı bölgesine getirildiği belirlenen kimyasal yüklü kamyonlar ile yapılması planlanan olası saldırının engellenmesine yönelik girişimler başlatıldı.

Teröristlerin sahnelemek istediği ve sivillerin katledilmesini hedefleyen kimyasal saldırı oyununun bertaraf edilmesi konusunda Türkiye, ABD'li askeri yetkilileri uyardı.

Barış Pınarı Harekatı ile ağır darbeler alan terör örgütü PKK/YPG'nin 120 saatlik süreçte çekilmesini tamamlaması beklenirken, Türk Silahlı Kuvvetleri sınır hattında teyakkuz halini sürdürüyor.



Anahtar Kelimeler: ‘KİMYASAL’ OYUNU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER