Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YOUTUBE´DAN ´İSRAİL ŞİDDETİNİ GÖSTEREN VİDEO´YA SANSÜR

YouTube´un, İsrail askerlerinin Filistinli göstericileri hedef alan şiddetini gözler önüne seren videoyu kaldırması tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine video, yaş sınırlaması getirilerek 3 gün sonra yeniden yayına alındı.

YOUTUBE´DAN ´İSRAİL ŞİDDETİNİ GÖSTEREN VİDEO´YA SANSÜR

Dünyanın en yaygın video paylaşım sitesi YouTube´un, Filistinli Sana Kassem´in "Gazzegettoları yıkıma direnirken İsrail öldürmek için ateş ediyor" başlıklı videosunu 22 Nisan tarihinde yayından kaldırdığı bildirildi.

Başta ABD´de yaşayan Yahudi Profesör Norman Finkelstein olmak üzere videonun yayından kaldırılmasına tepki gösteren çok sayıdaki başvuru üzerine YouTube, 25 Nisan´da aynı videoyu yaş sınırlaması koyarak yeniden yayınladı.

"GAZZE´DEKİ TÜM ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLENE KADAR BEKLEYECEKLER"

Söz konusu videonun yayından kaldırılmasına tepki gösteren Profesör Finkelstein, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, öldürülen çocuklarla ilgili videoları YouTube´un kaldırdığını pek görmediğini dile getirdi.

Finkelstein, "Gazze´deki tüm çocuklar İsrail tarafından öldürülene kadar sabırla bekleyecekler, ondan sonra bu videoyu yeniden yayınlayacaklar." ifadelerini kullandı.

YENİDEN PAYLAŞIMDA "YAŞ SINIRLAMASI"

AA´ya yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra YouTube´a yaptığı başvuruya cevap alan Finkelstein, söz konusu videonun, "tüm yaş gruplarına uygun olmayan" kategoride görülerek yaş sınırlamasıyla yeniden yayına konduğunu belirtti.

YouTube´dan aldığı cevabı kamuoyu ile paylaşan Yahudi Profesör, "YouTube, Gazze videosunu yeniden paylaştı, ancak videoyu pornografi olarak tasnif etti" değerlendirmesini yaptı.

Buna göre kullanıcılar, söz konusu videoya ancak YouTube´a kullanıcı adlarıyla giriş yaptıktan ve yaşlarını teyit ettikten sonra ulaşabiliyor.

Sana Kassem´in 4 dakika 40 saniyelik videosunda, İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi´nde gösteri yapan Filistinlileri hedef aldığı olaylar kısaca anlatılıyor.

"BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ"

Filistinliler, 30 Mart´tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi´nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor. İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006´dan beri Gazze´ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gazze sınırındaki gösterilerin başından bu yana 41 Filistinli, İsrail askerleri tarafından şehit edildi, 4 bine yakın gösterici yaralandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER