Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Youtube Türkiye kararını açıkladı

Dünyanın en büyük sosyal ağları olan Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram'a Türkiye'de temsilci bulundurmadıkları büyük cezalar kesilmişti. 30 milyonluk ceza sonrası Youtube Türkiye'ye temsilcilik açacağını duyurdu.

Youtube Türkiye kararını açıkladı

Ekim ayında yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram'a Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi. Temsilci açmayan dev şirketlere milyonlarca ceza kesilmişti. İlk önce 10 milyon olarak kesilen ceza daha sonra 30 milyona çıkmıştı. Bu cezalardan sonra video platformu Youtube blog sayfasında yayımladığı bir açıklamada Türkiye'ye temsilcilik açacağını duyurdu.

Bloomberg'in aktardığına göre; Türkiye'deki kullanıcılar, içerik üreticileri ve iş partnerlerine karşı bağlılığının devam ettiğini belirten Youtube, platform'un heyecanını ve açıklığını koruyacağını vurguladı.

YouTube 'un açıklaması şöyle:

“YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik.

YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz”.

Devam >>>



Anahtar Kelimeler: Youtube Türkiye kararını açıkladı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER