Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YÖK’ten istihdam seferberliği!

YÖK, yükseköğretim mezunlarının istihdam oranını artırmak ve mevzuat boşluğundan kaynaklanan sorunları çözmek amacıyla “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” hazırladı.

YÖK’ten istihdam seferberliği!

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in "konuya dair" haberi...

Üniversiteler ve bakanlıklar başta olmak üzere ilgili kamu kurumları ile TESK, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD gibi özel sektör temsilcilerinin görüşlerini alan YÖK, bu görüşler ışığında hazırladığı yönetmelikle üniversite mezunlarının istihdam oranını artırmayı hedefliyor.

İSTİHDAM ORANINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

“Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği”ne ilişkin YÖK’ten yapılan açıklamada, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) 2019 verilerine göre, 25-64 yaş aralığındaki üniversite mezunlarının istihdam oranının OECD ortalamasının yüzde 85,6 iken, Türkiye için bu oranın yüzde 73,6’da kaldığı belirtildi. Bu oranın artırılması için çalışma yapıldığının kaydedildiği açıklamada, “Yükseköğretim Kurulumuzca, üniversite öğrencilerine kazandırılması öngörülen mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, sektörü tanımaları, iş hayatına uyum sağlamaları, mesleki tecrübe edinmelerini ve gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini temin etmek. Yükseköğretim mezunlarının istihdam oranlarını artırmak, ülkemizin kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına katkı sunmak. Beşeri sermayenin talep edilen nitelikleri haiz yetişmesini sağlamak, eğitim-sanayi iş birliğini güçlendirmek, üst politika belgelerinde yer alan hedefleri gerçekleştirmek, kanunların verdiği görevleri yerine getirmek ve mevzuat boşluğundan kaynaklanan sorunları çözmek amacıyla ‘Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’ hazırlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

UYGULAMALI EĞİTİMİN SINIRLARI BELİRLENDİ

Yönetmeliğin, üniversiteler başta olmak üzere ilgili birçok paydaşın katkısıyla hazırlandığına dikkat çekilen açıklamada, “Üniversitelerimiz ve başta bakanlıklar olmak üzere ilgili kamu kurumları ile TESK, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD gibi özel sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. Akabinde YÖK tarafından askıya çıkarılarak bütün kamuoyunun görüş ve önerilerine açılmış ve gelen görüş ve öneriler çerçevesinde belgeye nihai şekli verilmiştir” denildi.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: istihdam seferberliği!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER