Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yezidilerden Erdoğan´a çağrı

Almanya Yezidi Merkez Konseyi Başkanı Telim Tolan, Şengal´in işgalinin birinci yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı Türkiye´de IŞİD şiddetini durdurmaya çağırdı.

Yezidilerden Erdoğan´a çağrı

Almanya Yezidi Merkez Konseyi Başkanı Telim Tolan, ?Bu bir salgın hastalık; bu barbarların bildiği tek bir dil var, o da şiddetin dili? dedi. SWR 2 radyo kanalına konşan Tolan, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bugüne kadar IŞİD şiddetini durdurmak için hiçbir şey yapmadığını öne sürdü. Tolan, "Tam aksine, Erdoğan IŞİD´i bölgesine kabul etti, tıbbi destek verdi, Türkiye´den silah sevkiyatı yapılmasını güvence altına aldı" diye konuştu.

Tolan, uluslararası toplumun IŞİD´e yönelik hava operasyonlarına devam etmesi gerektiğini belirterek, ?Temelde Kürtlerin, Iraklıların, Amerika´nın ve uluslararası toplumun sahip olduğu silah gücü ile bu korkunç şiddetin çoktan durdurulmuş olması gerekiyordu? dedi.

3 Ağustos, Kuzey Irak´taki Ezidi kenti Şengal´in IŞİD tarafından işgal edilmesinin ve katliamların yıldönümü olarak kabul ediliyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan birliğin temsilcileri bugün Bremen ve Berlin´de IŞİD´in Yezidilere yönelik şiddetini protesto etmek üzere düzenlenen yürüyüşe katılma çağrısı yapmıştı.



Anahtar Kelimeler: Yezidilerden Erdoğan çağrı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER