Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yetkin'den dikkat çeken yazı : Esad’la görüşme, Ukrayna pazarlığı mı?

Gazeteci - yazar Murat Yetkin kaleme aldığı yazısında Rusya ile olan ilişkisinin Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı operasyonla doğrudan ilişkili olduğunu kaleme aldı.

Yetkin

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Esad’la görüşme ihtimali ile Türkiye’nin Suriye’deki PKK/YPG varlığına karşı kara harekâtı başlatma hazırlığı arasında yakın ilişki olduğunu ifade etti.

Ayrıca Yetkin yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’yi buluşturma çabasıyla da. yakından ilişkisi olduğu yorumunu yaptı. 

Yetkin yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Erdoğan’ın Esad’la görüşmesi için devrede olduğu ve bu konuda Erdoğan’ı sıkıştırdığı sır değil. Belki de yakında bu buluşmanın Putin’in Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile görüşmeyi kabul etmesi pazarlığının bir parçası olduğu ortaya çıkar. Öyle ya, hep Putin Erdoğan’ın istediklerini yapacak değil ya… İşin ucunda Nobel Barış Ödülü umudu var. 

Bu varsayımda bulunabiliriz, çünkü Erdoğan’ın “katil” dediği Esad’la görüşeceğini söylemesinden sonra Esad koşullar öne sürmeye başladı. Örneğin İdlib’ten çekilme, Suriye’de “işgalci güç” olduğunu kabul etme gibi. Son olarak Lübnan’da yayınlanan Hizbullah yanlısı Al Akhbar gazetesiyle mülakatında “Türkiye’den söz değil icraat bekliyoruz” dedi. Esad’ın beklediği icraat Türk askerinin çekilmesiyse yeni bir kara harekâtı durumu ne yönde değiştirecek?" 

 

Kaynak: milligazete.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER