Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YERELDE PARTİSİZ ADAYLAR

Şehirlerdeki rant kulelerinin vatandaşın gözüne battığını fark eden iktidar ve muhalefet belediyeleri, önümüzdeki yerel seçimlerde ?Partili olmayan, yetenekli, dürüst ve çalışkan isimleri? bulmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Önümüzdeki seçimde her

YERELDE PARTİSİZ ADAYLAR

Mart 2019 yerel seçimlerine doğru siyasi partiler arasındaki gerginlik ve atışmalar tırmanırken, diğer yandan da karşı partiden oy getirecek aday arayışı sürüyor. Yerel seçimlerde her zaman, genel seçimlerde aldığı oyun en az 5 puan altında oy alan iktidar partisi, tüm il ve ilçeleri kapsayan bir çalışma yaptırdı. Buradan çıkan sonuçların Kızılcahamam kampında değerlendirmesi yapıldı. Buna göre parti tabanında başarılı bulunan illerde bile seçmende bir değişim talebi göze çarpıyor. Buna ise belediyelerde yaşanan suiistimal ve haksız rant zenginliğinin neden olduğu düşünülüyor.

RANT VE BETON SEÇMENDE BIKKINLIK OLUŞTURDU

Son 12 yılda belediyeleri ağırlıklı olarak AKP belediyeleri yönetmesine karşın, şehirlerdeki yeşil ve yaşanılabilir alanlar yerine rant kuleleri ve betonlaşmanın artmasının seçmende oluşturduğu bıkkınlığa ekonomik kriz de eklenince önümüzdeki yerel seçimler iktidarı korkutuyor. Cumhur ortağı ile birlikte hareket ederek bazı büyükşehirleri elinde tutma çabasını sürdüren AKP, önümüzdeki seçimlerde partili olmayan ancak çalışkan, dürüst ve halkın sevdiği adaylara yönelmenin hesabını yapıyor. Öte yandan diğer partilerin tabanlarından da oy almak için iktidar partisi, liberal, muhafazakâr ve milliyetçi adaylara yönelmeyi planlıyor.  Belediye kazanmak için diğer partilerin tabanlarına ihtiyaç duyan sadece AKP değil. CHP de, belediye sayısını artırmak için ?Başarı hikâyesi olan, yerel ve bölgesel dengelere uygun, sosyolojik dokuya uyacak? aday profilini öne çıkarıyor.



Anahtar Kelimeler: YERELDE PARTİSİZ ADAYLAR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER