Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YERELDE DOĞAL İTTİFAK ARAYIŞLARI

Kibir kuleleri ve beton yığınlarıyla yaşanmaz hale gelen yerel yönetimlerde hasaplar erken başladı?

YERELDE DOĞAL İTTİFAK ARAYIŞLARI

Yerel seçimlere 7 ay kala, partiler arasında ittifak formülleri tartışılıyor. İttifak senaryoları çok yeni olduğu için partiler mesafeli dururken iktidar blokunu oluşturan AKP ve MHP cenahında ciddi bir hareketlilik gündemde. MHP lideri Devlet Bahçeli ittifakı ?zorunluluk? olarak nitelerken AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ise, ?MHP ile ittifak yapabiliriz´ dedi. Özhaseki, koltuğun çantada keklik olmadığını ifade etti.

Türk siyasetinde 24 Haziran seçimleri ile birlikte uygulanan partiler arası fiili ittifak girişimi, 7 ay süre kalan yerel seçimler için de çabaları hızlandırdı. İttifak senaryoları çok yeni olduğu için partiler bu konuda henüz çok mesafeli ve ittifakta ittifak etmiş değil. İlk ve keskin çıkış, son zamanlarda olduğu gibi MHP lideri Devlet Bahçeli´den ?24 Haziran´daki kazanımların kaybedilmemesi için, ?Bu tarihi bir zorunluluk´? şeklinde geldi. AKP, 24 Haziran´da yüzde 53 oy alan Cumhur İttifakı´yla sandığa gitme formülüne mesafeli yaklaşırken Bahçeli´nin çıkışı sonucu, ?doğal ittifak? formülleri masaya yatırılmış durumda.

 

CHP, İTTİFAKA SOĞUK

?İttifak gündemimizde yok? diyen CHP ise klasik CHP imajlı adaylar yerine geniş kesimlere açılma sürecinin yerel seçim sürecinde de devam edecek tek başına bir stratejiye yakın duruyor. CHP´nin özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Samsun, Balıkesir, Hatay, Kayseri, Manisa, Adana, Antalya gibi illerde tercih edeceği adaylar bu süreci test etmiş olacak. İktidar cenahında ise 2014 mahalli idareler seçim sonuçlarına göre yapılan hesaplarda, Bahçeli´nin ?ittifakı sürdürelim? çağrısı dikkate alınarak hummalı bir çalışma yürütülüyor. İktidar blokunun hesabı iki partinin fiili veya doğal ittifakıyla CHP´nin elindeki 10 civarı, HDP´den de 1 il belediyesini almak.

AKP´li ÖZHASEKİ: ?KOLTUK ÇANTADA KEKLİK DEĞİL?

AKP´nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, 2019 yerel seçimleriyle ilgili ?MHP ile ittifak yapabiliriz´ dedi. Özhaseki geçtiğim gün bir TV kanalaında yaptığı açıklamada, Belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarının Ekim ayında netleşeceğini söylemiş ?Koltuk çantada keklik diye düşünen yanılır´´ diye konuşmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER