Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yerel yönetimlerdeki iktidarın hal-i pür melali

REŞAT NURİ EROL- 10.09.2018

Yerel yönetimlerdeki iktidarın hal-i pür melali

Yerel seçimler kapıda; ?erkene alınırsa? kapıdan içeri girmiş bile sayılır...

Mevcut iktidar, Millî Görüş partilerinin yerel yönetimlerdeki başarısı sayesinde bugüne kadar tek başına iktidarda ve maalesef bu başarı ve birikimi bozuk para gibi harcadı?

Mevcut iktidar, ?Millî Görüş belediye hizmetleri? anlayışına ?Adil Düzen belediye anlayışı? ile yeni hizmetler katması gerekirken, işe gömlek çıkararak başladı?

sonuç ortada!

Mevcut iktidar, Millî Görüş hareketinin (bize göre Adil Düzen Projesi sayesinde) ?genel? ve Refah-Yol Hükümeti´nin ?özel? (Adil Düzen´in kokusu mesabesindeki uygulama) başarılarına istinaden biriken potansiyel sayesinde tek başına iktidar şansını yakaladı?

Mevcut iktidar, şayet bugüne kadar yaptığı gibi Millî Görüş ve Adil Düzen çizgisinden uzak durmaya ve giderek uzaklaşmaya devam ederse, önümüzdeki bu yerel seçimler onlar için sonun başlangıcı olacak ve nasıl ?yerel yönetimlerdeki başarılarıyla? geldiyse, yine ?yerel yönetimlerdeki başarısızlıkları? sebebiyle iktidardan gitmiş olacaktır...

 

Meselenin hülasası bu kadardır ve gerisi teferruattır.  Ama bu hülasaya rağmen ?summun-bukmun-umyun? davranışı içinde olanlar için ?teferruat? da gerekmekte; nitekim bizim dışımızdaki nadir cesur kalemler bu teferruatları yazmakta ve hepimiz ?kör-sağır-dilsiz? olanların uyanmasını beklemekteyiz?

?Millî Gazete açıklaması ve hal-i pür melalimiz? başlıklı yazım bu köşede yayımlandıktan sonra, aynı gün, tevafuk eseri, ?Hâl-i pür melâlimiz ve AK Parti? başlıklı bir yazıya rastladım: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/hal-i-pur-melalimiz-ve-ak-parti/

O yazıdaki bazı tespit ve teşhislerle devam edelim?  ?Son 10 yıldır hele hele son 5 yıldır, AK Partili belediyelerde yaşananlar, tam bir rezalet. Büyük şehirler beton yığını hâline dönüştürüldü. Kat irtifaları o kadar saçma şekilde yükseltildi ki, akıl alacak gibi değil. Belediyelerde adeta bir rantiye kapma savaşı yaşanmakta. AK Parti, cumhuriyet döneminin en çok yeşil alan kazandıran iktidarı oldu. Fakat beton yığınlarını o kadar yükselttiniz ki, o yeşil alanlar âdeta kaybolup gittiler. Bugün belediyelerdeki yolsuzluklar ayyuka çıkmış durumdadır. Genel olarak tüm belediyelerden halkımız memnun değil. Dostlardan, arkadaşlardan, hatta belediyelerde çalışanlardan aynı şikâyetleri dinliyorum. Başka şehirlerden gelen misafir arkadaşlarımızla dertleşiyoruz, hep aynı sızlanmalar: Belediyeler bitmiş ağabey diyorlar. / Kangren olmuş bir durum var ortada. Bunun ilaçla, iğneyle tedavi evresinin geçtiğini görüyorum. Neşter vurulup, kangren olmuş kol kesilip atılmalıdır. Aksi takdirde kol kesilip atılmadığı takdirde, kangren bütün vücudu saracak ve ölüm vaki olacak. Önümüzde, 7 ay sonra yerel seçimler var. Belediyelere neşter vurulup, kokuşmuş kesimler kesilip atılmazsa, 1989 yerel seçimlerinde SHP´nin (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) ANAP´a yaşattığı hezimetin benzerinin, AK Parti´de yaşanması kaçınılmaz olabilir. / 2017 referandumunda, büyük şehirlerin oylarını iyi tahlil ediniz. Beş büyük şehre bakalım:

 

İstanbul´da: %51.35 Hayır, %48.65 Evet / Ankara: %51.15 Hayır, %48.85 Evet / İzmir: %68.80 Hayır, %31.20 Evet / Adana: %58.19 Hayır, %41.81 Evet / Bursa: %53.21 Evet, % 46.79 Hayır / Neşter vurmazsanız hezimet geliyorum diyor.

24 Haziran seçimlerinde, AK Parti´ye verilen mesajın, ?Şimdilik Reis´in hatırına pek bir şey yapmıyorum. Ayağını denk al, yoksa gözünün yaşına bakmam´ şeklinde okunması gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanları, o kadar burunları büyümüş ki? Tabiri caizse burunlarından kıl aldırmıyorlar. O kadar saltanat düşkünü olmuşlar ki, halkın hiç yüzüne bakmıyorlar. Göstermelik bazı halk günlerinde de, seçmenlere hava atmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bir atasözü vardır: ?Şuyuu vukuundan beterdir.´ Belediyelerle ilgili o kadar yolsuzluk lafı ediliyor ki, yolsuzluk yapılmamış olsa bile; böyle bir şayianın yayılması, halkın nefretinin yükselmesi için yeterlidir...?

Yazı, Reis´e hitaben şu cümle ile bitiyor: ?Velhasıl-ı kelâm? Etrafınıza öyle duvarlar örülmüş ki, bu duvarlar yıkılmazsa, vatan yıkılacak?? (Mehmet Ali Tekin)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz