Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni sosyal medya düzenlemesi yolda! 'Nefret Suçu' detayı...

LGBT sapkınlarına ve Siyonizme karşı durmak suç mu sayılacak? Yeni sosyal medya düzenlemesi yolda. Düzenlemeyle kişilerin haklarının güvence altına alınacağı ifade edilse de dikkat çeken hususlar var.

Yeni sosyal medya düzenlemesi yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine hazırlanmakta olan yeni sosyal medya düzenlemesiyle ilgili ayrıntılar netleşiyor… Düzenlemeyle kişilerin özlük haklarının güvence altına alınacağı ifade edilse de ayrıntılarda dikkat çeken hususlar var. Bunlardan en önemlisi de ‘Nefret Suçları’... Nefret suçları daha çok Avrupa ve ABD’de Siyonistlerin Filistin başta olmak üzere tüm dünyada yürüttükleri ifsad faaliyetlerini perdelemek için kullanılıyor.

‘NEFRET SUÇU’ BAHANESİYLE KORUNUYORLAR

Bugün dahi sosyal medya platformlarında Filistin’de yaşanan zulmü ifşa eden paylaşımlar sansüre uğruyor, paylaşım yapanların hesapları askıya alınıp ve sayfaları kapatılıyor. Yine aynı şekilde LGBT ve diğer sapkınlıklar konusunda yapılan uyarıcı karşı çıkışlarda nefret suçları arasında gösterilip çeşitli cezai yaptırımlara tabi tutuluyor.

Batı ülkelerinde ve ABD’de siyonistler hakkında en ufak bir olumsuz yargı belirtmek, Yahudilerin aleyhine paylaşımda bulunmak nefret suçları kapsamında değerlendiriliyor. LGBT de son yıllarda insanlığa dayatılan bir ifsad faaliyeti olarak öne çıkarken arkasındaki odaklar yabancı değil.

 ‘IRK, DİL, DİN, CİNSİYET VE CİNSEL YÖNELİM’

Ankara Barosu’nun sitesinde yer alan bilgi de ‘Nefret Suçu’ şeklinde tanımlanıyor:

“Nefret Suçu; bir kişiye veya gruba karşı ırk, dil, din, cinsiyet ve cinsel yönelim gibi nedenlerle duyulan önyargıyla işlenen, doğrudan ve dolaylı şiddet içeren suçlar olarak tanımlanabilir. Nefret Suçları literatürde bazen "önyargı suçları" olarak adlandırılmaktadır.” (http://www.ankarabarosu.org.tr/siteler/ankarabarosu/tekmakale/2010-1/2010-1-gurler.pdf)

Tanımın içinde de yer aldığı gibi ‘ırk, dil, din, cinsiyet ve cinsel yönelim’ sözcükleri aslında her şeyi özetliyor. Kapsama alanı hayli geniş olan bu suçun kimlere nasıl kullanılacağı belli. İnternete girip nefret suçu yazınca karşılaşılan içerikler de hayli manidar.

ENDİŞELERE NEDEN OLDU

Sapkınlıklara ve siyonistlere karşı sosyal medya ve diğer platformlarda verilen mücadelenin önüne sürekli olarak nefret suçlarının çıkarılması, yeni yasayla ilgili de endişelere neden oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı ve duyurularla çok sayıda ifsad faaliyetinin önü alınmıştı. 

Yeni yasayla birlikte bu uyarıcı paylaşımlar, nefret suçu kapsamına mı girecek göreceğiz. İktidara yakın gazetecilerin verdikleri bilgilerde ‘nefret suçlarının’ yeni düzenlemeyle birlikte hayata geçirileceği belirtiliyor. Nefret suçlarını hayli geniş bir alan kapsadığı ve kimler tarafından hangi amaçla kullanıldığı düşünüldüğünde yaşanacaklar şimdiden ürkütüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER