Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YENİ ŞAFAK'IN DÖVDÜĞÜ AK PARTİLİLER

Yeni Şafak’tan AK Partili eski İBB başkanına: “Adrese teslim ihaleler düzenleyerek haksız menfaat sağlıyor”

YENİ ŞAFAK

İktidara yakın medya kuruluşlarının başında gelen Yeni Şafak gazetesi, bugün (18 Temmuz) AK Partili eski İBB başkanı Mevlüt Uysal hakkında sert suçlamalar içeren bir haberi “Uysal’ın Hukuksuz İşleri” başlığıyla sürmanşetten verdi.

Bu, Yeni Şafak’ın AK Parti ya da kabine mensubu isimleri hedef alan ilk eleştirel haberi değildi.

Binali Yıldırım’a: TAV Bakanı

Gazete, 2012 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı hedef tahtasına oturtmuş ve Yıldırım’ın TAV şirketine deniz taşımacılığında hukuksuz imtiyazlar tanıdığını yazmıştı.

Suat Kılıç’a: Arıza Bakan

Yeni Şafak 2013 yılında ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç için “Arıza bakan” nitelemesi yapmıştı.

Haberde, “Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine geldiği günden bu yana devlet görevlilerinin korkulu rüyası haline gelen Suat Kılıç, katıldığı yurt içi gezilerde ‘şamarlarıyla’ ünlendi. Karşısına çıkan bürokratları herkesin içinde fırçalamaktan çekinmeyen Kılıç’ın tavırlarından rahatsız memurlar, ‘şova yönelik’ dedikleri bu hareketlerin Gençlik ve Spor Bakanı’na yakışmadığını dile getiriyor” ifadelerine yer verilmişti.

Naci Ağbal’a: Bu operasyonu kimin adına çektiniz?

Gazete, 19 Mart 2021 günü yayımlanan sayısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK), yüzde 17 olan politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 19’a çıkartması kararını “Bu operasyonu kim adına çektiniz” başlığıyla manşetine taşımıştı.

Yeni Şafak’ın bu manşetle çıktığı günün gecesinde (20 Mart 2019) yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Naci Ağbal görevden alınmış ve yerine Yeni Şafak gazetesi yazarı Şahap Kavcıoğlu getirilmişti.

Lütfi Elvan’a: Finans düzeninin devamı için ülkemizin geleceğini satıyorlar

22 Kasım 2021’de, dönemin Yeni Şafak genel yayın yönetmeni olan İbrahim Karagül, dönemin hazine ve maliye bakanı Lütfi Elvan’ı ülkeyi satmakla suçlamış, yazdığı yazıda şu ifadeleri kullanmıştı:



Anahtar Kelimeler: ŞAFAK' DÖVDÜĞÜ PARTİLİLER

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER