Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni rota hesaplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘reform’ çıkışının ardından ilginç bir süreç işlemeye başladı.

Yeni rota hesaplanıyor

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in "konuya dair" haberi...

Erdoğan’ın en yakınındaki iki isimden Cemil Çiçek, “Bize tevbe-i nasûh lazım” derken Bülent Arınç ise bir adım daha ileri giderek, “Kavala ve Demirtaş serbest bırakılabilir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından “ekonomik” ve “siyasi” sıkıntıların ciddi boyutlara ulaşması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk ve ekonomi alanında önemli reformların yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Cemil Çiçek ve Bülent Arınç’tan peş peşe AKP’nin icraatlarını eleştiren açıklamalar geldi. Daha da ilginci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün “Türkiye’yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır” ifadeleri, yolunda gitmeyen bir şeylerin ve yeni arayışların ispatı niteliğindeydi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Erdoğan’dan habersiz bu denli önemli açıklamalar yapar mı?

 “KAVALA VE DEMİRTAŞ’IN TUTUKLU KALMALARINA HAYRET EDİYORUM, TAHLİYE OLABİLİRLER”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi AKP’li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala’nın tutukluluğunu eleştirdi. Arınç, “Belki şunu konuşmuşlardır diyerek, bu iddianameleri okuyarak isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bile demiştim, cübbeyi bile giyesim gelmişti” dedi. Arınç, “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” ifadesini kullandı.

İLK AÇIKLAMAYI ÇİÇEK YAPMIŞTI “REFORM YETMEZ, BİZE TEVBE-İ NASÛH LAZIM”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Gül’ün açıkladığı hukukta ve ekonomide reformu değerlendirirken “Bize topyekûn bir tevbe-i nasûh lazım. Reform kelimesi çok aşındı, kimse bir şey beklemesin” ifadelerini kullanmıştı.

Uzun süredir hem AKP hem de Cumhur İttifakı’nın oy düşüşünün engellenememesi Erdoğan’ı farklı stratejilere yöneltirken, bu stratejilerin başında ise Millet İttifakı’nın parçalanması geliyordu. İyi Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet ederek, uygulamaya konulan strateji tutmayınca, yeni senaryo olarak ise ‘reform’ ve ağır topların sahaya sürülmesi öne çıktı.

YENİ STRATEJİ: AĞIR TOPLARI SAHAYA SÜRMEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘reform’ çıkışıyla beraber Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri Cemil Çiçek ve Bülent Arınç’tan da peş peşe açıklamalar geldi. AKP’nin en önemli iki isminin reformlarla ilgili açıklamalar yapması, yargıdaki çelişkilere dikkat çekmesi, Erdoğan’ın adalet ve ekonomide sıkışan ülkeyi düze çıkarmak için eski dostlarını sahaya sürdüğü şeklinde yorumlandı. Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in çıkışlarını AKP’li bazı isimler eleştirirken, toplumun önemli bir kısmının desteklemesi ise Erdoğan’ın stratejisinin amacına ulaşacağına da işaret ediyor.



Anahtar Kelimeler: hesaplanıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER