Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni plan OHAL mi?

Prof. Dr. İzzet Özgenç, ekonomik bunalım nedeniyle OHAL ilan edilebileceğini söyledi.

Yeni plan OHAL mi?

Merkez Bankası’nın dün dolara yaptığı dördüncü büyük müdahalenin ardından kurdaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Dolar/TL kuru yeniden 14 liranın üzerine çıktı. Euro ise 16 liranın üzerine yükseldi.

Güne 13,83 seviyesinden başlayan dolar/TL kuru, yurtiçi piyasaların açılmasıyla yüzde 3’e varan yükselişle 14,29 seviyesine çıktı. Haftanın ilk işlem gününde dolar/TL kuru 14,75 ile rekor seviyeye yükselmiş, Merkez Bankası’nın müdahalesinin ardından kurda 13,67’nin altı test edilmişti.

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı devam ederken, dikkat çekici bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve 2005 yılından bu yana terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında yer alan Prof. Dr. İzzet Özgenç, ekonomik bunalım nedeniyle OHAL ilan edilebileceğini söyledi.

Twitter hesabından yazan Özgenç, şunları ifade etti: “Türk Lirasının yabancı paralar karşısındaki süregelen değer kaybı, ‘AĞIR EKONOMİK BUNALIM’ sonucunun ortaya çıkacağı süreci başlatmıştır. Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞANÜSTÜ HÂL ilânına (Any., m. 119), toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir.”

Özgenç’in bu açıklaması, ekonomik krizden çıkışta “yeni planın OHAL olup olmadığı” sorusunu gündeme getirdi. OHAL ilan edilmesi halinde bunun ekonomiye maliyetinin ne olacağı ise bilinmiyor.



Anahtar Kelimeler: ?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER