Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni kurulacak Kürt partisine dair detaylar belli olmaya başladı

HDP’den ve yeni kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Gelecek Partisi’nden umduğunu bulamayan bir grup siyasetçi, yeni bir Kürt partisi kurmak için çalışıyor.

Yeni kurulacak Kürt partisine dair detaylar belli olmaya başladı

Medyascope muhabiri Ferit Aslan’ın edindiği bilgilere göre, mevcut partileri “sistem partisi” olarak gören, HDP’den ve yeni kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Gelecek Partisi’nden umduğunu bulamayan bir grup siyasetçi, yeni bir Kürt partisi kurmak için çalışıyor.

Parti kurmaya hazırlanan grupta Kürdistan İslami Hareketi’nden (Azadi Hareketi) ayrılan ve bir dönem HDP’nin “Kürt ittifakı” kapsamında Van milletvekilliği yapan Adem Geveri ile eski Mazlum-Der Şanlıurfa şube başkanı ve AK Parti’den milletvekili aday adayı avukat Şeyhmus Ülek bulunuyor.

Diyarbakır’da bir araya gelen grup, siyasi tutumlarına ilişkin bir belge hazırladı. Belgeyi toplantılarla tartışmaya açmak isteyen grup, salgın kısıtlamaları nedeniyle henüz bu tasarısını hayata geçiremedi.

Merkez sağda yer almayı hedefleyen yeni partinin kurulup kurulmayacağı, yapılacak toplantılardan sonra kesinleşecek. Tartışmalar sonrası bir mutabakata varılması halinde yeni partinin kuruluşunun 2021 yılı ortasına doğru ilan edilmesi bekleniyor.

Cumhur İttifakı İddiası

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan daha önce yaptığı bir açıklamada ‘HDP’ye karşı birleşen, terörü rededen,mütedeyyin, muhafazakar, Vatanın birlik ve beraberliğine tam destek veren Kürt siyasetçiler yeni bir parti kurup Cumhur ittifakına destek verecekler... Taze ve kesin bilgidir... Haydi hayırlısı...’ ifadelerini kullandı.

Sayan, daha sonra Rudaw’a verdiği demeçte ise böyle bir partinin HDP’ye alternatif olacağına işaret ederek, “Kürtler artık terörden bezmiş durumda. Bulundukları tüm ülkelerde terörden çok çektiler ve bu bizi 100 yıl geriye götürüyor. Silahla ve savaşla Kürtler adına demokratik mücadele olmaz ve İnşallah bu hareket başarılı olur” dedi.

Savcı Sayan, “yeni oluşuma dair bir takvim var mı” sorusuna ise, “Biz işin dışındayız. Dolayısıyla partiyi kuracak olan kişiler ayrıntıları daha iyi biliyor. Ben aldığım kesin duyumu paylaştım ki çok önemli bir bilgi bu” şeklinde yanıt verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER