Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni Çin büyükelçisi Erdoğan’a güven mektubunu sundu, Perinçek’i ziyaret etti

15 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sunarak göreve başlayan Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, üç gün sonra ilk ziyaretini Vatan Partisi’nin genel merkezinde Doğu Perinçek’e yaptı.

Yeni Çin büyükelçisi Erdoğan’a güven mektubunu sundu, Perinçek’i ziyaret etti

Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, 15 Aralık günü Beştepe’ye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sunmuştu.

Büyükelçi üç gün sonra ise ilk ziyaretini Vatan Partisi’nin Ankara’daki genel merkezine giderek Doğu Perinçek’e yaptı.

Çin büyükelçisi Shaobin, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada  “Vatan Partisi ve Çin halkının eski dostu, Genel Başkan Sayın Perinçek, ülkelerimiz arasındaki dostluk ilişkilerin gelişmesinde, her zaman son derece önemli katkılarda bulundu. Sayın Perinçek, hem Çin halkı hem de Çin Komünist Partisi hakkında son derece kapsamlı bilgiye sahip bir lider. Çin’i en az on kez ziyaret ettiğini biliyoruz. Bunu takdirle değerlendiriyoruz” dedi.

Türkiye ile Çin arasında son dönemde artan iş birliğine vurgu yapan Büyükelçi ayrıca, “Şu anda uluslararası düzen ve konjonktür hızla değişiyor; böyle bir dönemde Çin-Türkiye ilişkilerinin önemi her geçen gün artıyor, ön plana çıkıyor. Çin-Türkiye stratejik işbirliğini ve ilişkilerini sürekli olarak geliştirmek, iki ülke ve iki ülke halklarının çıkarlarına uygundur. İlişkilerin gelişmesi için her kesimden ortak çabalar lazım ve bunun için siyasi partiler arasında temaslar çok önemli. Önümüzdeki sene, Çin’de modern ve sosyalist bir ülke inşasında yepyeni bir sayfa açmış olacağız. Çin ve Türkiye halkı hedeflerine kararlılıkla yürüyecektir.” diye konuştu.

Perinçek: Türkiye’nin güvenliği Çin’den başlar

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Türkiye ile Çin’in birlikteliğinin önemine vurgu yaparak, “Türkiye’nin güvenliği Çin’den başlar. Çin’in güvenliği de Türkiye’den başlar. Biz Asya’nın iki ucunda hem birbirimizin güvenliğini kuvvetle destekleyen iki ülkeyiz. Aynı zamanda paylaşarak gelişme çizgisinde, ekonomik işbirliğinde geniş ufuklara sahibiz. Onun için geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz. Bu görüşmemize Sayın Ethem Sancak da katılıyor. Türkiye’nin hem ekonomisinde hem de savunma sanayisinde çok önemli biri olan Ethem Sancak kardeşimiz de aynı zamanda AK Parti’nin de önde gelenlerindendir” dedi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER