Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Yeni Zelanda´daki terörist saldırı ikinci 11 Eylül oldu´

Yeni Zelanda´daki El Nur Camisi´nin imamı Gamal Fouda, "Christchurch terör saldırısını ikinci 11 Eylül saldırısı olarak adlandırıyorum. Dünyayı değiştirmek için bir dönüm noktası olacak." dedi.

´Yeni Zelanda´daki terörist saldırı ikinci 11 Eylül oldu´

Yeni Zelanda´da geçen ay terör saldırısına maruz kalan El Nur Camisi´nin imamı Gamal Fouda, AA muhabirine Yeni Zelanda´daki terör saldırısı, Müslümanlarla dayanışma içinde olan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Türkiye´nin saldırıya uğrayan insanlara desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yurt dışından, Yeni Zelanda´daki Müslümanlara destek vermek, şefkat göstermek ve başsağlığı dilemek için gelen ilk kişilerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu belirten Fouda, "Kendileriyle ilk gün otelde görüştüm. Ertesi sabah aileleri ziyaret ettiler ve başsağlığı dilediler. Oradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı aradılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda insanlarla konuştu. Bu destek terör saldırısına uğrayan insanların ihtiyacı olan bir şeydi. Her yerden ve her kesimden destek gördük. İnsanlar bizim acımızı hissetti." diye konuştu.

"Saldırı uzun dönem hafızalardan çıkmayacak çok büyük bir trajedi"

Fouda, saldırının sadece Müslümanlara karşı değil Yeni Zelanda´ya da karşı yapıldığının altını çizerek "Harika insanların yaşadığı, harika hükümetin ve başbakanın olduğu harika ülkede herkes şoke olmuştu. Yeni Zelanda´yı böyle saldırıların olabileceği en son yer olarak düşünürdük. Bu uzun dönem hafızalardan çıkmayacak çok büyük bir trajedi." dedi.

Haberin devamı... 

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER