Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni Zelanda kenetlendi: Cuma namazı canlı yayınlandı, Başbakan Ardern hadis okudu, baş örtüsü taktı

Yeni Zelanda´nın Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından terörün hedefi olan El Nur ve Linwood camileri cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı, ülkenin tüm kentlerinde anma törenleri düzenlendi.

Yeni Zelanda kenetlendi: Cuma namazı canlı yayınlandı, Başbakan Ardern hadis okudu, baş örtüsü taktı

5 milyon nüfuslu Yeni Zelanda teröre karşı kenetlenirken, Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) ve Radyo Yeni Zelanda (RNZ) cuma ezanını canlı olarak yayınladı. Ezanın ardından terör kurbanlarına saygı amacıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Yeni Zelandalı kadınlar Müslüman kadınlara destek olmak amacıyla baş örtüsü taktı.

Cuma namazı ve anma törenine binlerce kişi katılırken, güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuldu.

 

Terör saldırısının ardından söylemleri, aldığı tedbirler ve terör mağduru Müslüman vatandaşlarına yaklaşımlarıyla takdir toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de, Christchurch´deki Hagley Park´ta kılınan cuma namazına katıldı ve başörtüsü taktı.

Namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başlayan Jacinda Ardern, "Peygamber Muhammed dedi ki ´karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.´ Yeni Zelanda´da sizinle. Yasta, biz biriz." ifadelerini kullandı.

Yazının devamını okumak için...

Kaynak: euronews



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER