Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni Şafak Kitap´ın Aralık sayısı çıktı

Elmalılı Hamdi Yazır, dostu Mehmet Akif Ersoy´un vefatı üzerine 3 mersiye yazdı. Bu mersiyeler kendi el yazısıyla birlikte ilk kez Yeni Şafak Kitap tarafından yayınlanıyor.

Yeni Şafak Kitap´ın Aralık sayısı çıktı

Yeni Şafak Kitap´ın Aralık sayısı çıktı. Sayıda, Elmalılı Hamdi Yazır´ın, istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy´un vefatı üzerine yazdığı mersiyeler ilk kez yayınlandı.

Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin önemli alimlerinden Elmalılı Hamdi Yazır´ın yakın dostu Mehmet Akif Ersoy´un vefatının ardından el yazısıyla kaleme aldığı üç mersiye gün yüzüne çıktı. 26 Aralık 1936 yılında vefat eden Milli Şairimiz Akif için kaleme alınan üç mersiyeden ikisine Mart 1937 tarihi düşülmüş, bir şiir ise tarihsiz. ?Muhammed Akif?, ?Mehmed Akif´e? ve ?Akif´in Ruhuna? başlığını taşıyan şiirlerde Elmalılı, ?Bütün ömrün cihâddır koca aslan Akif´ mısrasıyla dostunu ölümsüzleştirirken yazdığı Safahat kitabını ise "Şiirine şehvet katmamış tek adamsın Akif/Su´adâ-yı şu´arâya sen imamsın Akif" mısralarıyla övüyor. İkilinin dostluklarına dair detayları, Elmalılı´nın şair yönünü ve şiirlerin hikayesini bugün okura ulaşan Yeni Şafak Kitap´ta okuyabilirsiniz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER