Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeni Bir Parti

Ocak Medya yazarı Süleyman Karagülle, ?Yeni Bir Parti? başlıklı yazısında, AK Parti kurucuları arasında bulunup siyaset yapan ve çeşitli kademelerde bulunan bir grup eski ?tanıdığını´ bu süreçte, anlamı olmayacak bir parti kuracaklarına, daha sağlıklı işl

Yeni Bir Parti

Vaktiyle AK Parti´de bulunmuş ve önemli görevler üstlenmiş bazılarının yeni bir siyasi parti kuracakları söyleniyor.

Onlar benim de eski arkadaşlarımdır diyemiyorum. Çünkü onlar kabul etmiyorlar. Eski tanışlarımızdır. Onların ne kadar iyi insan olduklarını biliyorum. Cennette olacaklarına da inanıyorum. Ama öyle bir parti kurmaları çabalarına hem üzülüyor hem de acıyorum. Bu yaşa gelmişler, bu kadar siyaset yapmışlar, başarıdan başarıya gitmişler, memlekete hizmet etmişler ama bunun sırrını öğrenememişler. Bu başarının nereden ve nasıl geldiğini hala anlayamamışlar.

Biz önce AKEVLER Kredi ve Yardımlaşma Kooperatifi´ni kurduk. Gayemiz çalışmada ve yaşamada anlaşabilecek insanları bir araya getirip aralarından iktisadi ve içtimai dayanışmayı sağlamaktır, dedik. Kur´an´ı esas aldık. Kur´an düzeninde anlaşanlara imkân hazırlamaya çalıştık. Ayrılık olmasın diye kooperatifimizi herkese açık tuttuk. Abdullah Gül´ün dayısı Prof. Dr. Ahmet Tahir Satoğlu ile kurduğumuz bu kooperatife şimdi parti kuracaklarını okuduğumuz arkadaşların bir kısmı ortak oldular. Sonra Necmettin Erbakan´la parti kurduk, uzaktan yakından onda da yer aldılar.

Adil Düzen´i terk ederek Ak Parti´yi kurdular. Sonra Millî Görüş´ten de ayrıldılar. Orada da kovuldular. Şimdi yeni bir parti kuruyorlar. Başarabilmeleri için o günkü Adil Düzen´den daha ileri bir düzeni getirmeleri, o günkü Millî Görüş´ten daha ileri bir siyaseti oluşturmaları gerekir. Yani daha ileri AK Parti´yi kurmaları gerekir.

Bunu nasıl yapılabilir veya yaparlar?

Tekrar 1960´ı göz önünde tutarlar. Oradan başlarlar. O arkadaşları ile istişare ederler. Herkesle istişare ederler ama en çok Akevler´le istişare etmeleri gerekir.

Neden?

Çünkü onlar eski tanıştıkları ve bildikleri kimselerdir. Siyasetteki ilk cihat onlarla başladı. İktidar olunca onlara ihtiyaç kalmadı. Sonra bölünme meydana geldi ve paramparça olundu. Bizler ise bölünmedik. O halde yine bizde buluşulması ve başlanması gerekir diye düşünüyoruz.

Başta Ak Partililere ve suça karışmamış ve/veya pişman olmuş Gülencilere söylüyorum. Sonra Ak Parti´den kovulanlara söylüyorum. Sonra Saadetçilere (Saadet Partililere) söylüyorum. Sizi birleştirecek tek kaynak vardır, o da Kur´an´dır, onu bugünün sorunlarını çözecek şekilde anlama çalışmaları sadece ve yalnız Akevler´de vardır. Siz iktidarın ve servetin nimetlerinde yüzerken bizim otobüs paramız yoktu,  yolda tuvalete girecek paramız yoktu ama bu yokluklara rağmen biz çalışmalara devam ettik. Sizden ücret istemiyoruz, patent hakkı istemiyoruz. Biz Allah için çalıştık, Allah için anlatmaya hazırız.

Seçimden önce parti kurmayınız, seçime kadar gece ve gündüzünüzü ayırın, Kur´an düzenini anlamaya çalışın. Güngören Belediyesi için 100 sahifeyi yazdım ve onlara verdim. Şimdi ben karışmıyorum. Onlar istediklerini kendileri yazacaklar. Siz de böyle yapın. Ben günde on sahife yazarım. İlk düzeltmeleri sizden hiçbir şey istemeden Akevler ekibi yapar. Sonra size gönderir.

İki ay, üç ay, yüz gün çalışın, sizin bilgilerinizi ve deneyimlerinizi de katın, beğenmediklerinizi atın. Yeni bir partiyi kurun. İktidarda gözünüz olmasın, artık bu işin siyasetle çözülemeyeceğini görmüş olmanız lazım. Ne ile çözülecek? Ortaklıklar ile çözülecek, kooperatifler ile çözülecek. Partiyi kurun ama ortak bulmanız için kurun.

Ben bunları yazabiliyorsam Allah bunu yazma gücünü bana verdiği için yazıyorum. Bizim için sizler veya Ak Parti aynıdır, Saadet Partisi aynıdır. Milliyetçi Hareket Partisi sizden sonra gelir, Cumhuriyet Halk Partisi herkesten sonra gelir. Halk Partisi´nden sonra da terörü benimsemeyen HDP gelir. Bize göre kötü insan yoktur, kötü düzen vardır.

Siz güce inanıyorsunuz. Kur´an´ın peşinde koşacağınıza iktidarın peşinde koşuyorsunuz, Sermaye´nin peşinde koşuyorsunuz. Hâlbuki siz Allah´a inanmış olan kimselersiniz, Kur´an´a inanmış olan kimselersiniz. Neden inandığınız kitabı bir kenara atarak boş şeylerin peşinde, güç ve Sermaye gibi putların peşinde koşuyorsunuz?

Cemil Çiçek´e 1990´larda parti kumayı önerdik. Siyaseti bırakacağım dedi, hala bırakmadı ama Adil Düzen sayfasını da açmadı; yarın bunun hesabını nasıl vermeyi düşünüyor?

Cidden merak ediyorum?

Silkinin artık, Ak Parti´ye karşı parti kurmayın. Erdoğan´ı destekleyin ama Ak Parti´den daha ileri bir parti kurun. Ak Parti´nin yükünü de hafifletin.

Milliyetçi Hareket Partisi bayrağı çekti teslim oldu. Cumhuriyet Halk Partisi cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği kimseyi belediye başkanı adayı bile yapmadı! HADEP PKK´yı desteklemekle iktidara talip! Bu ülkeyi Ak Parti kime bıraksın?

Kurun partiyi kurun ama işe yarayan bir partiyi kurun.

Halkı kandırmak için siyaset pazarında iseniz sadece üzersiniz.



Anahtar Kelimeler: Yeni Parti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz