Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yeneroğlu: Uygur Türklerine karşı asimilasyon politikalarını dehşetle izliyoruz

DEVA Partili Yeneroğlu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikalarını eleştirdi. Uygurların 'habis tümörler' şeklinde görüldüğünü dile getirdi.

Yeneroğlu: Uygur Türklerine karşı asimilasyon politikalarını dehşetle izliyoruz

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Çin yönetiminin Kırgız, Kazak ve Uygur Türkleri gibi Müslüman azınlıklarına yönelik politikalarını eleştirdi.

Mustafa Yeneroğlu, Çin yönetiminin tüm inanç gruplarına özellikle Müslümanlara ve Uygur Türklerine karşı uyguladığı sistematik asimilasyon politikalarını dehşet içinde izlediklerini kaydetti. 

'İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR'

Çin Komünist Partisi yetkililerin Uygurları "habis tümörler" şeklinde gördüğünü dile getiren Yeneroğlu, "Çin'in Uygur Türklerini zorla asimile ederek en nihayetinde kültürlerini ve varlıklarını silerek ortadan kaldırma çabasında olduğu açıktır. Uygur Türk kadınlarına yapılan zorunlu kürtaj ve kısırlaştırmalar, çocukların ailelerinin ellerinden zorla alınması, zorunlu olarak kitlesel beyin yıkama kamplarına alınarak zihinsel işlemeye tabi tutulması, yaygın işkence ve kaybetme vakaları Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı insanlığa karşı suçları göstermektedir." diye konuştu. 

HÜKÜMETİN POLİTİKALARINI DA ELEŞTİRDİ

Uygur Türklerinin Ankara'daki eylemlerine değinen Yeneroğlu, hükümetin politikalarını eleştirdi. Yeneroğlu, "Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde seslerini duyurmak isteyen Uygur Türkleri, hükümetin talimatı üzerine polis müdahalesiyle dağıtılmıştır. Hatta evlerinde kordon altına alınmış ve hareket etmeleri engellenmiştir. Ankara'da ikamet eden Uygur Türklerine gayri resmi kanallarla Ankara'yı terk etmeleri yönünde baskılar yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER