Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YEMENLİ BAKANDAN TÜRKİYE´YE ?İNSANİ YARDIM´ ÖVGÜSÜ

Yemen Balıkçılık Bakanı Fehd Kefayin, Türkiye´nin ülkesine yönelik insani yardımlarından övgüyle bahsetti.

YEMENLİ BAKANDAN TÜRKİYE´YE ?İNSANİ YARDIM´ ÖVGÜSÜ

18 09. 2018 Salı

Yemen Balıkçılık Bakanı Fehd Kefayin, Türkiye´nin Yemen´e yönelik insani yardımlarından ve desteğinden övgüyle söz etti.

Yemen resmi ajansı SABA´nın haberine göre Bakan Kefayin, Türkiye´nin Sana Büyükelçisi Levent Eler ile Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da bir araya geldi.

Bakan Kefayin ve Büyükelçi Eler görüşmede, iki ülke arasında balıkçılık sektöründeki iş birliğini güçlendirmenin yanı sıra balık stoklarının incelenmesi, balıkçılık tesislerinin rehabilitesi ve yeniden inşası konularında Türkiye´nin desteğini ele aldı.

Kefayin, bakanlığının balıkçılık sektöründe iki ülke arasındaki iş birliği ve ortak çalışma ufkunu genişletmeyi arzuladığını ifade ederek, Yemen´e insani yardımlarından dolayı Türkiye´ye teşekkür etti.

Büyükelçi Eler de Yemen´de balıkçılık sektörünün desteklenmesinin ülkesindeki ilgili kurumlar tarafından takip edileceğini aktardı.

Türkiye, uzun süredir ülkedeki çatışmalar nedeniyle insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen´in birçok ilinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı gibi kurumlar aracılığıyla yardım projeleri gerçekleştiriyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen´de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014´ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015´ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER