Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YEMEN´DE ?GÜVENLİ KORİDOR´ İNŞASI GÜNDEMDE

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen´in Hudeyde ve Sana illeri arasında "güvenli koridorlar" inşa edileceğini açıkladı.

YEMEN´DE ?GÜVENLİ KORİDOR´ İNŞASI GÜNDEMDE

25. 09. 2018 Salı

Yemen´de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Kızıldeniz kıyısında yer alan Hudeyde ile başkent Sana arasında "güvenli koridorlar" inşa edileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan´ın El-Ahbariyye televizyonunun haberine göre, koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, düzenlediği basın toplantısında, ülkenin batısındaki Hudeyde ile başkent Sana arasında Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi´nin (OCHA) iş birliğiyle güvenli koridorlar inşa edileceğini belirtti.

Babu´l Mendeb Boğazı´ndan geçişlere de değinen Maliki, İran rejiminin uluslararası kanunları ihlal etmeyi sürdürdüğünü belirterek, İran´a ait bir geminin Babu´l Mendeb Boğazı´ndan geçen gemileri denetlediğini söyledi.

Koalisyon güçlerinin, Kızıldeniz´deki uluslararası nakil hareketini tehdit eden şüpheli gemilere yönelik operasyonlarına devam ettiğini aktaran Maliki, Kızıldeniz´deki İran gemisinin dinleme cihazları taşıdığını ve askeri uzmanları transfer ettiğini öne sürdü.

Maliki, ayrıca Husi militanların, sivilleri hala canlı kalkan olarak kullandığına dikkati çekerek, koalisyon güçlerinin Yemen´deki farklı cephelerde terörle mücadeleyi sürdürdüğünü kaydetti.

Yemen hükümet güçleri, koalisyon güçlerinin desteğiyle Hudeyde kenti ve Kızıldeniz´de stratejik önemi haiz Hudeyde Limanı´nı Husilerden kurtarmak için 13 Haziran´da operasyona başlamıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen´de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014´ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015´ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER