Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yaz bitti, yasakların ucu gözüktü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayılarındaki artışa dikkat çekti, “halk uyarılara dikkat etmiyor” dedi: “Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız.” Erdoğan, Mısır’a da sıcak mesajlar gönderdi. Oruç Reis için de ilk kez konuştu.

Yaz bitti, yasakların ucu gözüktü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası açıklama yapma geleneğini sürdürdü ve Üsküdar’daki Hz. Ali Camii çıkışında gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

Koronavirüs konusunda “halkın uyarılara dikkat etmediğini” söyleyen Erdığan, “Mecburen işi  tekrar sıkmak durumundayız” diyerek koronavirüs konusunda yeni yasakların sinyalini verdi:

“Biz biraz gevşetince Ankara İstanbul başta olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. 64-65’e kadar ölüm sayılarının artışı bizler için önem arz ediyor. Vaka sayılarındaki artışı gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bunu keyfi yapmıyoruz. Bilim Kurulu tedbirleri artırmak durumunda. Bizler de gerek toplu taşıma araçlarında olsun, düğün nikah restoran vesaire buralardaki yaklaşımları kararlı hale getirdik.”

Erdoğan, aşı çalışmaları hakkında ise “Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz” dedi.

Mısır’a sıcak mesajlar

Erdoğan, Doğu Akdeniz krizi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı “Mısır ile görüşmenin önünde hiçbir engel olmadığını” söyledi:

“Miçotakis’le görüşme konusunda sıkıntımız yok. Eğer biz Oruç Reis’i çektiysek bunun bir anlamı var. Bu demek değil ki Oruç Reis’in tamir bakım için çekilmesi, sismik araştırmaların durmasıdır. Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması farklıdır, yaparız. Hiçbir açıdan engel yoktur ama Yunanistan ile yaptığı anlaşma bizi üzmüştür.”

Serrac’ın istifa kararı üzdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Fayiz es-Serrac’ın istifa kararı için de  “Libya’da attığımız adımlarla Hafter’i gerilettik. Serrac’ın istifa kararı bizi üzdü. Konuyla ilgili sürece dair görüşmeler sürüyor” dedi.



Anahtar Kelimeler: bitti yasakların gözüktü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER