Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yaycı'dan çarpıcı sözler! "Ayasofya açıldı, bu artık devlet kararıdır"

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı katıldığı canlı yayında Ayasofya Camii'nin ibadete açılması konusunda yaptığı değerlendirmeler dikkat çekti.

Yaycı

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un 'Özel Röportaj' programında Ayasofya Camii'nin ibadete açılması kapsamında herkesin özellikle Yunanistan'a karşı birlik beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğin söyledi.

Ayasofya Camii'nin ibadete açılması konusu dış politika konusu haline geldiğini ve artık aynı zamanda devlet politikası da olduğunu vurgulayan Yaycı, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik haklarını kullanmasını eleştiremez, ona yaptırım uygulamasını isteyemez, bu tamamen hadsizlik ve densizliktir. Sorum şu benim 'Peki o zaman siz kütüphaneye çevirdiğiniz ve çevirip de kapısına kilit vurduğunuz Atina'daki camileri niye açmıyorsunuz?' Atina'da bana açık bir tane cami göstersinler. Ama ben İstanbul'da sayılamayacak kadar kilise gösteririm. Ayrıca patrikhane zaten burada. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sonuçları itibarıyla ne olursa olsun Ayasofya'nın ibadete açılması vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlı olsun. Bir asker olarak gireyim konuya; kurmay eğitiminde bize bir şey öğretilir. Siz herhangi bir konuda komutana görüşlerinizi sonuna kadar anlatırsınız, iletirsiniz veya karşı çıkarsınız ama komutan kararını açıkladıktan sonra ister beğenin ister beğenmeyin o karar artık sizin kararınızdır. Dış politika böyle bir şeydir. Ayasofya açıldı. Bundan sonra bu artık devlet kararıdır. Dışarıya karşı kenetlenecek ve dışarıya karşı yumruk olacak. Artık bitti ve bu tartışma konusu siyaset üstü bir şey" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER