Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yavuz çok iyi yetişmiş bir gençti?

Ali Saydam- 19.12.2017

Yavuz çok iyi yetişmiş bir gençti?

Mesut Yılmaz Bey ve ailesini 1990´ların ikinci yarısında yakından tanıma fırsatı bulmuştum? Avrupa Birliği konusunda Mesut Beyin müthiş çabasının gündemde olduğu yıllardı. Hamburg, Düsseldorf ve Brüksel´de büroları bulunan iletişim ajansı Synchronis´in Ajans Başkanı ChristianLanger ile birlikte AB meselelerinde siyasi iletişim konusunda elimizden geldiğince katma değer getirmeye çalışmıştık.

Beni fazla entelektüel bulur, şaka yollu bile olsa siyasetten de pek anlamadığını ima etmekten geri durmazdı. Neden hâlâ iletişim danışmanlığı hizmeti almak istediğini sorduğumda da şöyle dediği dün gibi hafızamdadır: ?Aliciğim, senin söylediğin 10 şeyden 9´u havada kalıyor. Ancak bir tanesi öyle işe yarıyor ki? O nedenle senden vazgeçmiyorum??

İletişim çalışmalarına karınca kararınca katılmamız 2002 seçimlerinden 6 ay öncesine kadar sürmüştü? Toplantıların çoğunu Mesut Beylerin evinde, ya Ankara´da ya da Beykoz Konakları´nda yapardık? Toplantıların verimli geçmesi için Mesut Bey´in değerli eşi Berna Yılmaz Hanımefendi´nin zarafetle harcadığı çabaları unutmamız mümkün değildi.

Büyük oğulları Yavuz´u da o yıllarda yakinen tanıma fırsatı bulmuştum. Salzburg´da lise öğrenimini sürdürüyordu. Bir genç bu kadar mı iyi yetişir, bu kadar mı efendi, çalışkan, akıllı olur? Delikanlının tekâmülünde en büyük rolün BernaYılmaz Hanımefendide olduğunu ailenin yakını herkes bilirdi? Yavuz´u tanıyıp da sevmeyen tek kişiye rastlamanız olası değildi?

Mesut Bey´le çalışmamız sonlandıktan sonra da Yavuz Yılmaz´la birkaç kere daha görüştük. İletişim ve pazarlama konularında bir iki şey danışmıştı. Her zamanki kibarlığı ve saygılı davranışıyla?

Haberi aldığımdan bu yana inanabilmiş değilim? Bazı sıkıntıları olduğu biliniyordu. Başta Berna Hanım olmak üzere, Mesut Bey dahil, aile ne zaman hangi sıkıntısını tüm dünyayla paylaşmıştı ki? O nedenle pek çokları için şok etkisi yarattı Yavuz´un bu âni gidişi?

Allah gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun? Kim bilir ne kadar acı çekmiş olmalı? Sadece birkaç saat önce annesinin sağlığını merak edecek kadar ailesine düşkün bir insanın, dünyadan ayrılmaya karar vermesi için, hayatla bağlarının katlanılamayacak kadar bir acı sarmalının içine düşmüş olması ne onulmaz bir kader?

Allah, Berna Hanım ve Mesut Beye ve tüm aileye sabırlar versin?



Anahtar Kelimeler: Yavuz yetişmiş gençti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz