Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yaşam maliyetini esas alan çıkmadı

2020 yılı asgari ücret oranında sona gelirken ortaya çıkan rakamlar Türk-İş Konfederasyonu’nun alt sınır olarak belirlediği 2 bin 578 liralık yaşam maliyeti rakamının altında kaldı.

Yaşam maliyetini esas alan çıkmadı

TÜİK, 2 bin 331 lira derken, işveren tarafı TİSK ise şartlı olarak 2 bin 262 liraya “tamam” diyeceklerini ifade etti.

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren 2020 yılı asgari ücret görüşmelerinde rakamlar ardı ardına gelmeye başladı. Aralık ayının son haftası düğümünün çözülüp 2020 yılı asgari ücret oranının belirleneceği görüşmelerde ise “yaşam maliyeti” üzerinden kıran kırana bir pazarlık devam ediyor. Görüşmelerde işçi tarafını temsil eden ve görüşmelerde yer alamayan Hak-İş ve DİSK ile ortak hareket eden Türk-İş, bir kişinin aylık yaşam maliyeti olarak belirledikleri 2 bin 578 lirayı en alt sınır olarak belirlemiş, bunun altında bir rakamı konuşmayacaklarının altını çizmişti.

TÜRK-İŞ NE YAPACAK?

Ancak hem TÜİK tarafından komisyona verilen rakam hem de masada işveren tarafını temsil eden TİSK’in rakamları “yaşam maliyeti” rakamının çok altında kaldı. TÜİK, komisyona 2 bin 331 lira rakamını sunarken, TİSK ise asgari ücret desteğinin 100 TL’den 200 TL’ye çıkarılması dahilinde 2 bin 262 liraya “tamam” diyebileceklerini belirtti. Ortaya çıkan tüm bu rakamlar ise gözleri “masadan kalkarız” diyen Türk-İş’in alacağı tavra çevrildi.



Anahtar Kelimeler: Yaşam maliyetini çıkmadı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER