Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yargıtay’daki dualı açılış ‘Cumhur’da çatlak yarattı

Eleştirelin odağında yer alan Yargıtay’daki dualı açılış, Cumhur İttifakı’nda çatlak yarattı

Yargıtay’daki dualı açılış ‘Cumhur’da çatlak yarattı

Eleştirelin odağında yer alan Yargıtay’daki dualı açılış, Cumhur İttifakı’nda çatlak yarattı. Bahçeli, eleştiriler için “Tam manasıyla ilkellik. Türkiye, Müslüman bir ülke. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş doğru bir iş yaptı, desteğimiz tam” dedi. Doğu Perinçek ise “Erbaş’a ‘Gel burada dua oku’ diyen bir hükümet var. Dinsel inançlar yargıya yansıyamaz” ifadesini kullandı.

 

Cumhur İttifakı’na verdiği desteği bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yargıtay binasının açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dua okumasını ‘din istismarı’ olarak değerlendiren Perinçek “Ali Erbaş’a ‘Gel burada dua oku’ diyen bir hükümet var. Sorumluluk hükümette ve yargıdadır. En başta da sayın Erdoğan’dadır. Bu bir din istismarıdır. Bu Tayyip Erdoğan yönetiminin gidişatıyla ilgili çok önemli bir işaret. Kaybediyorlar, kaybederken de mantıklı davranamıyorlar. Yargıtay duayla açılmaz. Din istismarıyla bir çıkış yok. Bu çare değil, çaresizlik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafında bir dalkavuk ağı olduğunu iddia eden Perinçek “Gerçeklerin ona söylenmediğini görüyorum. Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti’nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan’a birilerinin doğruları söylemesi lazım” ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erbaş’a destek açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Bahçeli “Adli yılın başlaması münasebetiyle ve aynı zamanda yeni Yargıtay binasının açılışı esnasında bizzat Diyanet İşleri Başkanı tarafından okunan duanın bazı çevrelerde şiddetli tepkiyle karşılanması kelimenin tam manasıyla ilkelliktir. Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu manevi hakikat değişmeyecektir” ifadelerini kullandı. Türkiye’de her kesimin din ve inanç hürriyetine sahip olduğunu söyleyen Bahçeli “Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır. Onun hedef alınması bir bakıma din ve vicdan hürriyetini hedef almaktır” ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER