Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yargıtay kararı verdi! ´Terörizmin finansmanı´ suçuna girecek

Yargıtay, terör örgütü üyelerine erzak ve yaşam malzemesi verenlerin ´Terörizmin finansmanı´ suçunu işlediğine karar verdi.

Yargıtay kararı verdi! ´Terörizmin finansmanı´ suçuna girecek

Kahramanmaraş´ın Nurhak ve Elbistan ilçeleri kırsalında 2010´da güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist, örgüt içinde bulunduğu dönemde kendilerine yardımcı olanları gösterebileceğini belirterek itiraflarda bulundu.

Teröristin gösterdiği bölgedeki köylerde, yer gösterme işlemi yapıldı, terörist köylülerle yüzleştirildi.

Teslim olan terörist, diğer terör örgütü üyeleriyle civar köylerdeki evlere gidip yiyecek, içecek türü erzak aldıklarını, her hafta erzak almak için uğrayacaklarını söylediklerini, köylülerin de itiraz etmediğini beyan etti.

Yer gösterme ve yüzleştirme sonrası, üç köylüye "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan dava açıldı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar, hal ve sıfatlarını bilerek örgüte erzak, giyim malzemesi ve benzeri malzemeler vermek suretiyle örgüte yardım ettikleri gerekçesiyle çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine, dosya o dönemde terör suçlarına bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesine geldi.

Daire, 2013´te sanıklar hakkında hükümden sonra 5 Temmuz 2012´de TCK´nin ilgili maddesinde değişiklik yapan kanunun yürürlüğe girmesi nedeniyle sanıkların hukuki durumlarının yeniden takdir ve tayininde zorunluluk bulunması gerekçesiyle yerel mahkeme kararını bozdu.

Bozma sonrası dosyayı tekrar görüşen yerel mahkeme, Yargıtay´ın bozma kararına uyarak sanıkların eylemlerinin, terörizmin finansmanı suçunu oluşturduğuna karar verdi. Yerel mahkeme, sanıklara 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu´nun 4/1. maddesi gereğince hapis cezası verdi.

Bu kararın da temyiz edilmesi üzerine dosya 2016´da Yargıtay 16. Ceza Dairesine geldi. Daire, yerel mahkemenin kararını onadı.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER