Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yargıtay Altan kardeşler ve Ilıcak hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet kararını bozdu

FETÖ´nün darbe çağrışımı davasında Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddedildi, Mehmet Altan için beraat istendi

Yargıtay Altan kardeşler ve Ilıcak hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet kararını bozdu

Yargıtay, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak´a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını bozdu.

Yargıtay´ın kararında Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak´ın anayasayı ihlal suçunu değil FETÖ´ye bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu işledikleri belirtildi. Kararda, Altan kardeşler ve Ilıcak´ın, anayasayı ihlal ettikleri iddiasına ilişkin yeterli inandırıcı delil bulunmadığı belirtildi. 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ´nün darbe çağrışımı davasında Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddederken, Mehmet Altan´ın beraat etmesini istedi. 

Yerel mahkeme ve istinaf mahkemesi onamıştı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak´ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, cezada hiçbir indirim uygulanmamıştı. 

Altan kardeşler ve Ilıcak´ın da aralarında olduğu 6 sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı istinaf mahkemesi de onamıştı. 

İstinaf mahkemesinin de kararı onamasının ardından dava Yargıtay´a taşınmış, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´nın, aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak´ın da bulunduğu 6 sanık hakkında hazırladığı tebliğnamede, sanıklara verilen "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezalarının bozularak, ?örgüte bilerek ve isteyerek yardım? suçundan ceza verilmesi istenmişti. 
 

Kaynak: Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER