Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yargı "Suçların Şahsiliği İlkesi"ni İhlal Ediyor!

MAZLUMDER´in gerçekleştirdiği basın açıklamasında; yargının, şuçların şahsiliğini ihlal eden kararlar aldığını ve bunun hukukla bağdaşmayacağını vurgulayarak bu ve benzeri kararlardan derhal geri dönülmesi gerektiği belirtildi.

Yargı
MAZLUMDER´in haksızlıklara, nerede ve kime karşı olursa olsun karşı duruşu, her zaman adalet için emek harcanması gerektiği vurgusu bilinmektedir. Başta Türkiye olarak dünyadaki tüm adaletsiz gelişmelere karşı ses çıkaran hakkı haykıran duruşlarından dolayı verdikleri emekleri takdir ediyor, saygı duyuyoruz. 
 
MAZLUMDER´in kendi resmi sayfalarından yapmış oldukları basın açıklamasının tam metni ise aşağıda yer almaktadır.
 
Yargı Suçların Şahsiliği İlkesini İhlal Eden Kararlardan Derhal Dönmelidir!
 
Son günlerde elimize ulaşan bir İdare Mahkemesi kararında, işine son verilmiş ve çalıştığı kamu kuruluşuna geri dönmek için dava açan bir davacının; 1) babasının çalıştığı - bağlı olduğu sendika, faaliyet gösterdiği sivil toplum kuruluşları, imzalamış olduğu deklerasyon metinleri ve 2) annesinin bir parti tarafından organize edilen mektup eylemine iştirak etmesi gerekçeleriyle reddedildiğini göstermektedir. Mahkeme kararında; ?her ne kadar davacı hakkında herhangi bir bilgiye rastlanılmadığı belirtilmiş ise de, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği´nde kişinin içinde bulunduğu ortamın da dikkate alınması gerektiği? ifade edilmiş ve ?davacının ailesi hakkında ortaya konulan hususlar güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanması için yeterli, hukuken kabul edilebilir? görülerek dava reddedilmiştir. 


Suçların şahsiliği ilkesi Hukukun en temel ilkelerindendir. Kişi şahsi olarak işlemediği bir suçtan sorumlu tutulamayacağı gibi, sadece (ispatlanmamış) iddialarla da cezalandırılamaz. Bu temel hak, Müslümanlar için referans metinlerden olan Mecelle´de de ?Beraati Zimmet Asıldır (suçu ispatlanana kadar herkes masumdur)? denilerek ifade edilmiştir. 


Aile fertlerinin (çoğu suç bile olmayan) fiilleri gerekçe gösterilerek bir kişinin cezalandırılması, ?suçların şahsiliği? ilkesine aykırıdır ve kabul edilemez


MAZLUMDER olarak; 
-    Yargının tüm kararlarında adaleti esas alması gerektiğini bir kez daha hatırlatırız. 
-    Yargı haksız ve hukuka aykırı bu kararlarını geri almalı, masumiyet karinesini ihlal eden bu tür uygulamalara derhal son vermelidir.
-    Sığınılacak son liman olan ADALETİN her dem sağlanabilmesi için; Adalet Bakanlığını, Meclis İnsan Hakları Komisyonunu, Kamu Denetçiliği Kurumunu ve İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunu sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ediyoruz.


MAZLUMDER



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER