Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

YAPILAN ANKETE GÖRE KKTC HALKI İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İSTİYOR

KKTC genelinde sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmen davranışlarını ölçmek üzere anket yapıldı. Kıbrıs Türk Halkı’nın ezici çoğunluğu, ‘Kıbrıs’ta iki devletli çözüm istiyor.

YAPILAN ANKETE GÖRE KKTC HALKI İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İSTİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan son ankete göre Kıbrıs Türk Halkı’nın ezici çoğunluğunun, ‘Kıbrıs’ta iki devletli çözüm istediği, Türkiye’nin garantörlüğünü aynen devam etmesi gerektiğini düşündüğü ve Türk askerinin Ada’dan gitmesini istemediği’ ortaya çıktı. Gezi Araştırma Şirketi tarafından KKTC genelinde sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmen davranışlarını ölçmek üzere 26-28 Ekim tarihleri arasında anket yapıldı. 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4 bin 267 katılımcı üzerinden yürütülen araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yürüttüğü Kıbrıs politikasına yönelik eleştirinin olduğu ankette; halkın yüzde 60,5’i görüşmelerde taviz verildiğini savunuyor. Kıbrıs Türk Halkı’nın yüzde 87,1’i ‘Rumlar çözüm istemiyor’ diyor.

KKTC HALKI TÜRK ASKERİNİN ADA’DA KALMASINI İSTİYOR

Araştırmaya katılan halkın, Türk askerinin adadan gitmesini isteyip istememesine ilişkin verdiği cevapta, yüzde 85,5’i Türk askeri kalsın diyor. Yüzde 9,2’si gitsin, yüzde 5,3’ü de kararsız olarak görüşünü ifade ediyor. Kıbrıs’ta varılacak bir çözümde halkın yüzde 83,2’si ‘garantörlük aynen devam etmeli’ gerektiğini ifade etti. Araştırmaya katılan halkın Kıbrıs sorunu ile ilgili nasıl bir çözüm önerisi getirilmesi gerektiği ile ilgili görüşlerine ilişkin dağılım incelendiğinde yüzde 78,6’sı ‘iki ayrı devletli çözüm’ önerisi getirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Türkiye ile olan gerilimi nedeniyle halk nezdinde puan kaybettiği ifade edilen ankette; “Halkın önemli bir oranı Sayın Akıncı’nın Barış Pınarı harekâtı ile ilgili çok geç açıklama yapmasını ve harekâtı farklı ifadelerle tanımlamasını doğru bulmadı” deniliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER