Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yahudilerce kutlanan Çardaklar Bayramı münasebetiyle

İşgal Yönetimi Hz. İbrahim Camii’ni İki Gün Müslümanlara Kapatacak

Yahudilerce kutlanan Çardaklar Bayramı münasebetiyle

Filistin Enformasyon Merkezi+-
İşgal yönetimi, Yahudilerce kutsal kabul edilen ve bugünlerde kutlalanan Çardaklar Bayramı münasebetiyle Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki tarihi Hz. İbrahim Camii’ni bu akşam (15 Ekim Salı), yarın ve öbür gün Müslümanlara kapattı.

Hz. İbrahim Camii Görevlileri Başkanı Hıfzı Ebu İsnine, işgal yönetiminin Hz. İbrahim Camii’nin bugün akşam saat 22.00’den itibaren kapatılacağını bildirdiğini ve caminin Perşembe günü akşam saat 22.00’ye kadar Müslümanlara kapalı olacağını söyledi.

Hz. İbrahim Camii’nin Müslümanlara kapalı olacağı iki gün boyunca Yahudi yerleşimcilerin camiye kalabalık gruplar halinde baskın düzenleyecekleri ve camide ayin yapacakları ifade edildi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskını öncesi El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii çevresinde güvenlik önlemlerini artırdığı ve ek kontrol noktaları oluşturduğu, Eski Belde semtinde baskılarını yoğunlaştırdığı ve Filistinlilerin Hz. İbrahim Camii’nin bulunduğu bölgeye girmelerini zorlaştırdığı belirtildi.

Hz. İbrahim Camii’ni 25 Şubat 1994’teki katliamdan sonra Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölen işgal rejimi, Yahudi bayram günlerinde yerleşimcilerin rahatça ayin yapabilmeleri için caminin Müslümanlara ayrılan bölümünü de kapatıyor.


 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER