Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yahudi teröristler barışçı Yahudilere de saldırdı

Yahudi barış aktivistlerinden Doron Maynrat, işgal altındaki Şeria'da bir grup fanatik Yahudi işgalcinin saldırısı sonucu yaralandı. Maynrat, Filistinlilere desteğin "sorumlulukları" olduğunu söylerek o anları anlattı.

Yahudi teröristler barışçı Yahudilere de saldırdı

Şeria'da son günlerde giderek artan fanatik Yahudi işgalcilerin ırkçı şiddet eylemleri yalnızca Filistinlileri hedef almakla kalmıyor.

Yüzleri maskeli bir grup fanatik işgalci, 21 Ocak'ta Nablus kentine bağlı Burin kasabasında, Filistinli çiftçilerin ağaç dikimine destek olan Yahudi barış aktivistlerine öldüresiye saldırdı.

Saldırıda başından ve kolundan yaralanan "Zeytin Hasadı Koalisyonu" adlı Yahudi sivil hareketin üyesi Doron Maynrat (60), o gün yaşadıklarını anlattı.

Hem Filistinlilere destek olmak, hem İbrani takvimine göre "Tu Bişvat" olarak adlandırılan Yahudi ağaç dikme bayramını kutlamak için ağaç diktiklerini söyleyen Yahudi aktivist, "Her yıl burada ekim ve kasım aylarında onların (Filistinliler) zeytin hasadına da yardımcı oluyoruz" dedi.

Maynrat, 3 ay önce Filistinli arkadaşlarıyla diktikleri ağaçların işgalciler tarafından yakıldığını, bunun üzerine yeniden 100 ağaç daha dikmek için Filistinlilerle bir araya geldiklerini dile getirdi.

'Ellerin sopa ve benzinle koşmaya başladılar'

Başı ve kolu sargılı haldeki Maynrat, o sırada 10 kişi olduklarını belirterek olayı şöyle aktardı:

"Yasa dışı yerleşimden bize doğru gelen gençler gördük. Bir anda ellerinde sopalar ve benzinle bize doğru koşmaya başladılar. Bir aracımızı ateşe verdiler. Bize taş atıp sopalarla saldırdılar. Ben kafam ve kolumdan yaralandım. Kendimi korumaya çalışsam da fayda etmedi. Her şey 5 dakikada yaşandı."

Yaşlılara ve kadınlara saldırdılar

Grubun en küçüğünün 60 yaşındaki kendisi olduğuna, aralarında 80 yaşında olanların ve kadınların da bulunduğuna dikkati çeken aktivist, yaşadıklarını "inanılmaz" şeklinde nitelendirdi.

İsrailli aktivist, "Ben bizimle tartışır, bize bağırırlar sanıyordum. Ya da belki diktiğimiz ağaçları sökerler diye düşündüm. Bize böyle saldırmalarına inanamadım. Gerçekten inanılmazdı. Hiç konuşmadan direkt saldırdılar. İnsanlar çok rahat ölebilirdi. 80 yaşında bir kadının kafasına sopayla vurulursa tabii ki ölebilir. Ama neyse ki bu olmadı." ifadelerini kullandı.

İşgal polisi sessiz

İsrail polisince saldırıyı yapanlara karşı bir tutuklama yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine, Maynrat'ın yanındaki kolu sargılı bir diğer kadın aktivist, böyle bir şeyin olamayacağını ima etti.

Maynrat ise "Bildiğim kadarıyla tutukluluk olmadı. (Yanındaki kadın aktivist arkadaşını işaret ederek) O gülüyor. Ama ben gülmüyorum. Biz ifademizi verdik ve şikayetimizi sunduk. Umarım tutuklama olur" dedi.

"Burada esas sorun ise biz bölgenin 'güçlü ulusu' olduğumuzu düşünüyoruz." diyen Maynrat, İsrail yönetiminin fanatik Yahudi işgalcilerin saldırılarına karşı önlem almamasını eleştirdi.

Filistinlilere yardım etmenin "sorumlulukları olduğunun" altını çizen aktivist şöyle konuştu:

"Bizim bu insanlara (Filistinliler) yardım etme sorumluluğumuz var. Ordu ve polis onlara yardım etmek zorunda. Onları rahatsız etmeyi bıraksınlar."

Şeria'da işgalci terörü

Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerden kaynaklanan ve son dönemde şiddetini giderek artıran "Yahudi işgalci (yerleşimci) terörüne" karşı hem İsrail kamuoyunda hem de uluslararası alanda tepkiler yükseliyor.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Omer Barlev, İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) yaptığı açıklamada, Yahudi işgalcilerin Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırılarının "organize terör" olduğunu kabul etmişti.

Dün yaşanan ve 3 yaşındaki bir çocuk dahil 3 Filistinlinin yaralandığı saldırı hakkında konuşan Barlev, "Benim görüşüme göre bu, beraber hareket eden bir terör grubunun organize faaliyetidir." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Meclisindeki Ortak Arap Listesi lideri Eymen Avde de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işgalci şiddetinden İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

Şiddet görüntülerinin, "suçluların hükümet desteği almasının sonucu" olduğunu savunan Avde, "İşgalin derinleştirilmesi politikası, yerleşimci şiddetinin temelidir." ifadelerini kullandı.

ABD'de etkili 7 Yahudi örgütü de "terörizm ve siyasi şiddete" karşı İsrail makamlarını "kesin bir şekilde harekete geçmeye" çağırdı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi işgal birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin Yahudi işgalci, Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi işgal birimleri yasa dışı kabul ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER