Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Yabancı savaş uçakları Libya´ya girdi

Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, General Halife Hafter´in talebiyle yabancı savaş uçaklarının başkent Trablus´taki yerleşim birimlerini vurduğunu açıkladı.

Yabancı savaş uçakları Libya´ya girdi

iLbya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter´in talebiyle yabancı savaş uçaklarının Trablus´ta yerleşim birimlerini vurduğu bildirildi.

Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "UMH, savaş suçlusu Halife Hafter´in talebiyle yabancı ülkelerin savaş uçakları tarafından başkent Trablus´un, yoğun nüfusun yaşadığı Ebu Selim belediyesine düzenlenen, sivillerden ölümlere ve yaralanmalara neden olan hava saldırısını en sertşekilde kınamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´ne, büyük devletlere ve uluslararası topluma, saldırıların durdurulması, sivillerin korunması ve bu saldırıya katılan yabancı ülkeler hakkında derhal inceleme başlatılarak cezalandırılmaları konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunuldu.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER