Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ya müzakere ya da savaş: ABD´nin yeni tehdit dili...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ön koşulsuz müzakereye hazır oldukları bu gerçekleşmediği taktirde İran´a karşı küresel bir koalisyon için adım atacaklarını söyledi.

Ya müzakere ya da savaş: ABD´nin yeni tehdit dili...

ABD İran´ı müzakere masasına oturtmak için tüm yolları deniyor.

Riyad temasları öncesinde  açıklamalarda bulunan Mike Pompeo, ana gündem maddesinin İran olacağını dile getirdi.

Bugün hem Suudi Arabistan hem de Birleşik Arap Emirlikleri´nde (BAE) yapacağı temasları "İran´a karşı küresel bir koalisyon" oluşturmanın ilk adımı olarak nitelendiren Pompeo, ?Onlarla (Suudiler ve BAE) stratejik olarak nasıl konumlandığımızı ve sadece Körfez ülkelerinde değil Asya ve Avrupa´da da (İran´a karşı) küresel bir koalisyonu nasıl inşa edeceğimizi konuşacağız? dedi.

?Ön koşul olmaksızın müzakere yapmaya hazırız? diyen Pompeo, ?Bizi nerede bulacaklarını biliyorlar. Bizimle irtibata geçmeye hazır olduklarında müzakerelere başlayabileceğimize eminim. Başkan Trump´ın da söylediği gibi İran halkı için parlak bir gelecek istiyoruz. Bu müzakereler onlar için çıkış yoludur.? İfadeleri ile yeni bir sürecin işaretlerini verdiSöz konusu ziyaretlerinin ardından Hindistan´a geçecek olan Pompeo, daha sonra Japonya ve Güney Kore´de de temaslarda bulunacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER