Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Washington´da Shanahan tartışması sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump´ın, halen Savunma Bakanlığı görevine vekalet eden Patrick Shanahan´ın yerine başka bir ismi bakanlığa aday göstermek istediği iddia edildi.

Washington´da Shanahan tartışması sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump´ın, halen Savunma Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Patrick Shanahan´ın yerine başka bir ismi aday göstermek istediği iddia edildi.

Amerikan NBC News televizyonu, Avrupa seyahati sırasında Trump´ın en az üç yetkiliye Savunma Bakanlığı için başka bir isim düşünüp düşünmediklerini sorduğunu iddia etti.

Habere göre, konuyla ilgili bilgi sahibi olan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı üst düzey yetkililer, Donald Trump´ın, Shanahan yerine Savunma Bakanlığı için Kara Kuvvetleri Genel Sekreteri Mark Esper´i aday gösterme niyetinde olduğunu ileri sürdü.

Trump yalanladı

İddialara yanıt veren Trump ise Shanahan´ın adaylığı konusunda gerekli adımı attığını savunarak, ?O iş tamam. Ben (Shanahan´ın) adaylığını Senato´ya haftalar önce yolladım. Şu anda sürecin işlemesi gerekirdi.? ifadesini kullandı.

Ancak Trump´ın bu açıklamasının hemen ardından Amerikan medyası, Senato kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Beyaz Saray´ın henüz Shanahan´ın adaylık başvurusunu Senato´ya iletmediği iddiasını yazdı.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER