Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

VUSLAT DERGİSİ MART 2021 SAYISI ÇIKTI!

Vuslat Dergisi’nin, “İslamofobi” konulu 2021 Nisan tarhli 238. Sayısı Çıktı.

VUSLAT DERGİSİ MART 2021 SAYISI ÇIKTI!

Vuslat Dergisi’nin “Batı’nın Karanlık Yüzü İslamofbi” başlıklı editör yazısında, konu ile ilgili olarak şu özet cümleler yer almakta; “İslamofobi’in küresel bir eğilim olduğu malumdur. İsam düşmanlığı ve “İislamofobi”, 21. Yüzyılın ideolojisi haline geldi. Dünyadaki hakim güçler, her zaman kendilerine bir “ötekileştirme ve düşman” ilan eerler.Orta çağdaki Batı’nın iç düşmanı Yahudiler, dış düşmanı ise Müsümanlar olarak görüldü.

Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle İslam dünyası, hedef tahtasına koyuldu ve özellikle ABD’deki 11 Eylül terör saldıları bu bağlamda bir dönüşüm oluşturdu. Batı dünyasının gözünde Müslümanların şeytanlaştırıldığını ve teörle mücadele çerçevesine İslamiyet’in özdeşleştiridiğini gördük. Bunun ardından İslam’ın görünür tezahürlerine yöneik bir “cadı avı” başlatıldı. Bunun yanında medyada, siyasetin dilinde  ve yasalarda görüldü.”

İslamofobi’nin dosya konusu olarak seçildiği bu sayıda; Prof. Dr. Ejder Okumuş’un, “İslamofibi Endüstrisi ve Müsşümanlar; Prof. D. Bayram Ali Çetinkaya’ın, “ Batı’da Hz. Muhammed (s.a.s) Üzerinden İslamofobi’nin Yansımaları –İslamofobi’nin Felsefi Kökenleri; Dr. Mustafa Sami Mencet’in, “Alayla Örtülü Nefret: Self Oryantalizm ve İslam Düşmanlığı yazısı ile Mustafa Özcan’ın İslamofibinin Kökenleri ve Nedenleri” adlı yazıları ile çeşitli konuları içeren birkaç yazıda deginin bu saysında kendine yer bulabllmiş…

Hayırl ve faydalı okumalar dileğiyle...



Anahtar Kelimeler: VUSLAT DERGİSİ SAYISI ÇIKTI!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz