Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Vucic, Trump'ın İsrail elçiliği açıklamasını doğrulamadı

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklaması sırasında şaşırdığı görüntülenen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa'ya dönüşte gelen bir soruya 'çekimser' yanıt verdi.

Vucic, Trump

Sırbistan hükümetinin ABD Başkanı Donald Trump tarafından duyurulan ‘İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma’ kararı, ülkenin Avrupa Birliği’yle (AB) üyelik müzakerelerinde şimdiden pürüz yarattı. Trump’ın açıklaması sırasında şaşkınlık geçirirken görüntülenen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa’ya dönüşte bu konuda ‘çekimser’ kalmayı tercih etti.

Vucic dün, Sırbistan ve Kosova’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliği başvuruları kapsamında yürütülen Belgrad-Priştine Diyaloğu için Kosova Başbakanı Avdullah Hoti’yle birlikte Brüksel’deydi. AB sözcüsü Peter Stano, toplantı sırasında Brüksel’in Kudüs’e elçilik taşınmasına karşı olduğunu hatırlatıp, birliğe üye olmak isteyenlerin bu dış politikayı benimsemelerini beklediklerini söyledi. Stano, Kudüs konusunda AB’nin genel pozisyonuyla çelişen kararların kendileri açısından endişe yaratacağını vurguladı.

‘AB’YE UYUM SAĞLAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Bu toplantının çıkışında Sırbistan Cumhurbaşkanı’na da, Trump’ın yaptığı açıklama soruldu. Net bir açıklama yapmaktan kaçınan Vucic, AB’ye üyelik müzakerelerini kastederek “Sırbistan o faslı henüz açmadı. Fakat AB deklarasyonları ve kararlarıyla uyum sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat kendi çıkarlarımızı da koruyoruz” yanıtını vermekle yetindi.

Kosova ve Sırbistan liderleri geçtiğimiz hafta Trump’ın arabuluculuğuyla bir ‘ekonomik normalleşme’ anlaşması imzalamıştı. Kosova İsrail’i tanıma kararı alırken, Trump basın toplantısında Sırbistan’ın da ‘İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını’ ilan etmişti. Ancak Vucic bu sırada şaşkınlıkla başını kaşıyıp önündeki anlaşma metnini karıştırırken görüntülenmişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER