Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Vucic: ‘Her kelimesini beş yüz kere okudum’

Vucic Brüksel’de “anlaşma maddesinden habersiz olduğu” iddialarını “son kez bir kontrol etmek için kağıtlara baktığını” söyleyerek reddetti.

Vucic: ‘Her kelimesini beş yüz kere okudum’

ABD Başkanı Donald Trump, 5 Eylül’de Washington’da bir araya gelen Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic ve Kosova Başbakanı Avdullah Hoti ile Oval Ofis’te bir basın toplantısı düzenledi.

Donald Trump basın toplantısında Sırbistan ve Kosova arasında varılan ekonomik anlaşmayı açıkladıktan sonra, Kosova’nın İsrail ile diplomatik ilişki kurmak üzere anlaştığını, Sırbistan’ın ise Temmuz 2021’de İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını duyurdu.

ABD Başkanının bu bilgiyi açıkladığı sırada sağında oturan Vucic’in reaksiyonu, Beyaz Saray’ın yayımladığı videoyu izleyenlerin dikkatini çekti. Kameraya yansıyan görüntülerde 50 yaşındaki lider, irkilmiş bir halde kâğıtları karıştırıyor, ardından danışmanlarına bakıp elini başına götürüp saçını düzeltiyordu.

Balkan çatışmalarında arabuluculuk geçmişi bulunan eski İsveç Başbakanı ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi Üyesi Carl Bildt de görüntüleri “Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın İsrail’deki Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınacağını öğrendiği an” tweet’iyle paylaştı.

Sırbistan Cumhurbaşkanının bu yüz ifadesi dünya ve Türkiye basınında büyük ilgi gördü, sosyal medyada “punduna getirildi”, “emrivâki yapıldı”, “anlaşmayı okumamış” söylentilerine neden oldu.

ABD’deki temasları sonrası AB’nin başkenti Brüksel’e geçen Vucic, burada düzenlediği basın toplantısında, “anlaşma maddesinden haberi olmadığı” söylentilerine sert tepki verdi:

“Çok şey duydum bununla ilgili. ‘Vucic’in reaksiyonuna bakın, anlaşmayı okumamış bile’ diyorlar. Bu insanlar tüm günümü ve gecemi her kelimeyi 500 kere kontrol etmek için harcadığımı biliyorlar mı?”

Vucic, anlaşmanın Arnavutça nüshasını tekrar kontrol etmek ve imzalamadan önce başka bir belgeyle değiştirilmediğinden emin olmak için göz gezdirdiğini ifade etti.

Mart ayında Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi AIPAC’in konferansına katılan Vucic’in İsrail’le yakın ilişkiler içerisinde olduğu bilinen bir durum. Vucic’in resmi Twitter hesabından yayımladığı ve İsrail’le ilişkileri ileriye taşımaktan memnun olduğunu söylediği videoyu AIPAC dün kendi hesabından paylaştı ve Vucic’in büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararından dolayı teşekkür etti.

Sırbistan hükümetince 6 Eylül’de yayımlanan açıklamada da, Vucic’in ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma planları olduğu belirtilmişti.



Anahtar Kelimeler: Vucic: kelimesini okudum’

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER