Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Von der Leyen ve Merkel'den Türkiye açıklaması: Mülteci anlaşması geliştirilsin

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile mülteci mutabakatının geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Von der Leyen ve Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Berlin'deki görüşmeleri sonrasında Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ursula von der Leyen, geçen günlerde Türkiye ile pek çok görüşme gerçekleştirildiğini, kendisinin bizzat dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü belirterek, Türkiye'nin Gümrük Birliği'nin modernizasyonu konusunda uzlaşma sinyali verdiğini kaydetti.

24-25 Haziran tarihlerinde yapılacak AB liderler zirvesinde, Türkiye ile üst düzey görüşmelerin iklim ve sağlık konularında yeniden başlatılmasının gündeme geleceğini belirten von der Leyen, mülteci mutabakatının da devamından yana görüş bildirdi. AB Komisyonu Başkanı, mutabakatın gelecekte daha ziyade Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların sosyo-ekonomik açıdan desteklenmesi doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini ifade ederek, "Artık çok fazla akut insani yardıma ihtiyacımız olmayacak. Ancak insanlara perspektif sunulması önemli" diye konuştu.

Türkiye ile AB arasında 2016'da imzalanan mülteci mutabakatının güncellenmesi yönündeki çağrısını yineleyen Merkel de, "AB-Türkiye mutabakatının önemli olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından ben şahsen buna güçlü bir şekilde inanıyorum" diye konuştu. Türkiye'nin 3.7 milyon Suriyeli mülteciye destek olarak çok büyük bir iş başardığını belirten Merkel, "Türkiye desteğimizi hak ediyor" dedi. Merkel dün de İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada mülteci mutabakatının geliştirilmesinden yana görüş bildirmiş ve konunun perşembe ve cuma günü gerçekleştirilecek AB liderler zirvesinde gündeme geleceğini söylemişti.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER