Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Volkanlar, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olabilir!

Volkanlar iklimi kontrol altında tutmada önemli bir rol oynayabilir ve bilim insanları bu teknolojinin küresel ısınmaya karşı savaşta kullanılabileceğine inanıyor.

Volkanlar, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olabilir!

Sera gazlarını atmosfere pompalayan antropojenik küresel ısınma nedeniyle Dünya'nın sıcaklıkları yükselmeye devam ediyor.

Bununla birlikte, bilim insanları, şimdi volkanik patlamaların Dünya tarihi boyunca iklimi stabilize etmeye yardımcı olduğuna ve insanların küresel ısınmaya karşı savaşta yanardağlardan ders alabileceğine inanıyor.

Southampton Üniversitesi'nden bilim insanları, karbondioksiti (CO2) atmosferden uzaklaştırmanın yollarını arıyorlar.

Volkanların çoğu okyanusun yakınında bulunur, bu yüzden patladıklarında denize tonlarca kül bırakırlar ve sonunda dibe çöker.

Bu kül, okyanustaki karbon depolama kapasitesini artırır, bu da karbondioksitin atmosferden atılmasına ve deniz tabanında tutulmasına neden olur.

Sonuç olarak, Southampton Üniversitesi'nden uzmanlar, volkanik küle benzer bir malzemenin teknelerle okyanusun bir bölgesine dağıtılabileceğine ve bu da karbondioksiti atmosferden uzaklaştırmaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

Southampton Üniversitesi'nde başyazar ve eski doktora sonrası araştırma yardımcısı Jack Longman, "Okyanusların karbondioksiti hapsetme yollarından biri, onu kalsiyum karbonat ve organik karbon gibi deniz tabanındaki çökeltilerde depolamaktır," dedi.

Longman, “Çalışmamızda, bu doğal sürecin okyanuslara yapay olarak kül ekleyerek nasıl artırılabileceğini tartışıyoruz" diye ekledi.

Ekibin hesaplamalarına göre süreç, diğer sera gazı giderme (GGR) yöntemlerine göre çok daha ucuz olacak.

Yapılan açıklamada, "Sonuçlar, bu yöntemin, diğer birçok sera gazı giderme yönteminden çok daha ucuz olan, ton karbondioksit başına 50 $ 'lık bir maliyetle teslim edilen 50 bin ton kül başına 2.300 tona kadar karbondioksiti yakalayabileceğini gösteriyor." denildi.

Çalışmanın ortak yazarı ve Southampton Üniversitesi'nde jeokimya profesörü olan Martin Palmer de, şunları ekledi: "Muazzam kanıtların bir sonucu olarak, politikacılar, 2015 Paris Anlaşması'nda olduğu gibi, emisyon kesintilerini politikalara dahil etmeye yönelik adımlar atmaya başladılar. İklim değişikliğinin etkileri, sera gazlarının (GGR) uzaklaştırılmasına ihtiyaç duyulacaktır. ”

Ekip, bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekeceğini belirtiyor.

Kaynak: timeturk.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER